Ezek a csirkehúsok veszélyesek a magyar boltokban, semmiképpen se vásárold meg őket

Magyarországon rendkívül népszerű a csirkehús, de fontos, hogy azonnal ki tudjuk szúrni, ha selejtes áruról van szó. Ezt a szupermarketben sem szokták az orrunkra kötni.

Nem olyan rég az ukrán szalmonellás csirke keltett pánikot

Először is megnyugodhatunk, mert egészen biztosan nem került Magyarországra a fertőzött csirkehúsból. Az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet 1. mellékletében meghatározott termékek – közte a baromfihús – nem hozhatók be Magyarország területére, amennyiben azok Ukrajna területéről származnak.

Az Agroinform így hát leleplezte, hogy szalmonellával fertőzött ukrán eredetű csirkemell Hollandiában kötött ki, és rajtunk keresztül csak áthaladt.

Azonban miképp tudjuk kiszúrni, hogy ha a csirke fertőzött, és semmiképpen sem szabad megvásárolnunk a boltban? A galériánkban megmutatjuk!

Magyarországon is őrülten népszerű a csirkehús. Nem csak azt érdemes megtanulni, miként kell jól elkészíteni, hanem azt is, hogy a szupermarketben mely termékeket nem szabad megvásárolni.
Kattints a további képekért!

Azt persze mindenki tudja, hogy annyira nagy a keresletet, hogy azt nem lehetne fenntartani csak a magyar csirkéből.

Leadfotó: Flckr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.