Ezek a csirkehúsok veszélyesek a magyar boltokban, semmiképpen se vásárold meg őket

Magyarországon rendkívül népszerű a csirkehús, de fontos, hogy azonnal ki tudjuk szúrni, ha selejtes áruról van szó. Ezt a szupermarketben sem szokták az orrunkra kötni.

Nem olyan rég az ukrán szalmonellás csirke keltett pánikot

Először is megnyugodhatunk, mert egészen biztosan nem került Magyarországra a fertőzött csirkehúsból. Az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet 1. mellékletében meghatározott termékek – közte a baromfihús – nem hozhatók be Magyarország területére, amennyiben azok Ukrajna területéről származnak.

Az Agroinform így hát leleplezte, hogy szalmonellával fertőzött ukrán eredetű csirkemell Hollandiában kötött ki, és rajtunk keresztül csak áthaladt.

Azonban miképp tudjuk kiszúrni, hogy ha a csirke fertőzött, és semmiképpen sem szabad megvásárolnunk a boltban? A galériánkban megmutatjuk!

Magyarországon is őrülten népszerű a csirkehús. Nem csak azt érdemes megtanulni, miként kell jól elkészíteni, hanem azt is, hogy a szupermarketben mely termékeket nem szabad megvásárolni.
Kattints a további képekért!

Azt persze mindenki tudja, hogy annyira nagy a keresletet, hogy azt nem lehetne fenntartani csak a magyar csirkéből.

Leadfotó: Flckr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.