Európa legszebb katedrálisai képekben

A székesegyházak, más néven katedrálisok vagy dómok a katolikus és anglikán egyházmegyék templomaiként, püspökök és érsekek székhelyeként híresültek el. A kiemelkedő nagyságú és szépségű építészeti remekművek szerte a világon rengeteg látogatót vonzanak, nem véletlenül, hiszen számos történelmi emlék, művészeti alkotás és kulturális kincs bújik meg az égbe törő tornyok mögött.

Sevilla-i katedrális

A világ egyik legnagyobb katedrálisa és harmadik legnagyobb temploma 126 méter hosszú és 83 méter széles, építését a 16. században fejezték be, mikor a grandiózus épület a város hatalmát és gazdagságát képviselte. A katedrálison belül számos művészeti kincs, kézműves alkotás tekinthető meg és itt található Sevilla leghíresebb tengerészének, Kolumbusz Kristófnak a sírja.

Párizsi Notre Dame

A világ legismertebb katedrálisának építése 1163-ban kezdődött és egészen 1345-ig tartott, mire sikerült befejezni. A gótikus építészet remekműve az 1790-es években, a francia forradalom alatt sajnos szinte teljesen elpusztult, de szerencsére ezt követően az eredeti tervek szerint teljesen újjáépítették, így ma régi pompájában látogatható.

Fotók: pt.wikipedia.org, wondermondo.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!