Fedezd fel Lengyelország kihagyhatatlan látványosságait!

Az Európa szívében fekvő Lengyelország történelmi városokban, festői szépségű tájakban, természeti kincsekben és pompás épületekben gazdag. A lengyel kultúra sokszínűségével és felfedezésre váró látványosságaival évről-évre egyre több látogatót vonz, járd végig velünk az ország legszebb pontjait és hagyd, hogy magával ragadjanak a lélegzetelállító látnivalók!

Krakkó főtér

Krakkó óvárosában található a város történelmi központja és Európa legnagyobb középkori tere, melynek története egészen a 13. századig nyúlik vissza. A tér Lengyelország egyik legfontosabb nevezetessége, hiszen számos történelmi épület található itt, a Mária-templom, a Szent Adalbert templom és a Posztócsarnok rengeteg turistát vonz a környékre. A tér közepén álló kőből faragott emberarcokkal díszített Posztócsarnok mellett hangulatos, helyi kincseket rejtő bazárok, kézművesek és fafaragók várják az érdeklődőket.

Wawel kastély

A Wawel-dombon található királyi palota a középkori Lengyelország uralkodóinak székhelye volt 1038-tól 1596-ig. A palota a 12. és 13. század fordulóján eredetileg várnak épült, majd a 14. században III. Nagy Kázmér lengyel uralkodó parancsára építették át. A palota mai formáját I. Zsigmond uralkodása alatt nyerte el, aki egy tűzvészt követően reneszánsz stílusban építtette át. A gótikus kastély érdekessége, hogy itt található az egyetlen fennmaradt koronázási ékszer, a lengyel királyok koronázási pallosaként ismert csorba kard.

Fotók: fanpop.com, commons.wikimedia.org

Oldalak

Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.
Fashion&Beauty
Egyre népszerűbb a vegán bőr, de tudod pontosan, hogy miből is áll össze ez az anyag?