Különleges desszert - Csokoládés madártej

A madártej sokunk kedvence. A következő recept pedig ötvözi a csokoládét és a madártejet, ami egy szuper párosításnak bizonyul.

Hozzávalók:

  • 1l tej
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg 70%-os csokoládé
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csokireszelék a díszítéshez

Elkészítés:
A tejet tegyük fel melegedni. Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjékből csipet sóval és a cukor felével verjünk kemény habot. Miután a tej felforrt, a tűzhelyet állítsuk alacsony fokozatra, és egy kanállal szaggassunk bele habgaluskákat a felvert fehérjéből. Egy-egy adagot 5 percig főzzünk, félidőben megfordítva a galuskákat, majd szűrőkanállal szedjük egy tányérra. A „mártáshoz” forraljuk fel újra a tejet, majd szórjuk bele a darabokra tört csokit, és folyamatosan kevergetve olvasszuk fel. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a csokis tejet. Töltsük vissza a lábasba, és folyamatos kevergetés mellett kis fokozaton sűrítsük be.

Oldalak

Sztárok
III. Károly király és Vilmos herceg rettenetesen mérgesek lettek a sussexi hercegi párra, és egyszerűen nem értik, miért cselekedtek úgy, ahogy.
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez ezúttal vadonatúj filmjének mexikóvárosi bemutatóján nyűgözött le mindenkit, méghozzá egy igencsak különleges, hófehér ruhakölteményben.
Fashion&Beauty
Ezekkel az egyszerű trükkökkel nyáron is garantáltan tartós marad a sminked!