Egészség

Ha csak ezt a két vitamint szeded, csökkenhet a rák kialakulásának kockázata

Mindannyian tudjuk, hogy sajnos a rák az egyik leggyakoribb, gyógyíthatatlan betegség szerte a világon. De gondoltad volna, hogy már olyan apró dolgokkal is csökkentheted a kockázatát, mint bizonyos vitaminok szedése?

Érdemes rendszeresen szedni őket

Igencsak érdekes és figyelemreméltó eredményekkel zárult egy nemrégiben végzett kutatás. Az University of Arizona kutatói által végzett vizsgálat kimutatta, hogy vannak bizonyos vitaminok, melyek szedése összefüggésben áll a daganatos megbetegedések kockázatának csökkenésével. A jó hír pedig, hogy nagyon könnyen hozzáférhető, mindennapi vitaminokról van szó, melyeket akár étrendeden, akár étrendkiegészítőkön keresztül is hétköznapjaid részévé tehetsz. Kíváncsi vagy, miről is van szó pontosan? Olvass tovább!

A nemrégiben publikált kutatás kimutatta, hogy bizony jelentősen csökkent a rák miatti halálozások aránya azon nők esetében, akik rendszeresen szedtek D-vitamin és kalcium tartalmú étrendkiegészítőket. „Tanulmányunk kimutatta, hogy 11%-kal alacsonyabb volt az összes rák kockázata, beleértve a vastagbélrák és az invazív emlőrák 31%-kal és 19%-kal alacsonyabb előfordulását” - írták a tanulmány szerzői.
Kattints a további képekért!

A Dél-Kaliforniai Egyetem új tanulmánya szerint egy bizonyos étkezési mód, amit sokan alkalmaznak, ha fogyni szeretnének, még a ráncok kialakulásával is felveszi a harcot.

Leadfotó: 123rf, forrás: medicalnewstoday.com

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Egészség
Sztárok
A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazda németektől az Európa-bajnokság A csoportjának szerdai mérkőzésén Stuttgartban. A mérkőzést Hajdú B. István közvetítette.
Sztárok
Egyetlen személy van csupán, akivel Harry herceg úgy érzi, hogy igazán őszinte lehet, sokak meglepetésére ez az illető pedig nem a felesége.
Fashion&Beauty
Gal Gadot alakja négy gyermek után is tökéletes, ami a klasszikus, testhezálló kis fekete ruha csak még jobban kihangsúlyoz.