Egészség

Erre az 5 ételre esküsznek a világ legidősebb emberei: edd ezeket, ha hosszú életre vágysz!

A kék zónák lakóinak étrendjét mindenképp megéri követni, ők ugyanis azok az emberek, akik a világon a legtovább élnek a rendelkezésre álló adatok szerint.

Te melyiket fogyasztod napi rendszerességgel?

A blue zones, azaz a kék zónák olyan földrajzi területek, melyek arról ismertek, hogy az ott élők várható élettartama sokkal magasabb a világ többi részéhez képest. Ezekben a régiókban az emberek nem ritkán megélik a 100 éves kort, így aki hosszú, boldog és egészséges életre vágyik, annak mindenképp megéri ellesni pár trükkjüket: ilyen például az egészséges étkezés és a rendszeres testmozgás, de persze vannak olyan tényezők is, amelyeket már sokkal nehezebb irányítani, azonban közel sem lehetetlen, például a stressz-szint minimalizálása. De vajon mit fogyasztanak pontosan az emberek a leggyakrabban a japán Okinava szigetén, a görögországi Ikarián vagy épp az olaszországi Szardínián? Galériánkból megtudhatod!

Bár vannak hasonlóságok a kék zóna lakóinak étkezési szokásai között, minden régiónak megvannak a maga sajátosságai, amelyek csak arra a területre jellemzőek.
Kattints a további képekért!

Ha az ember nehezen, keveset vagy rosszul alszik, hosszútávon igencsak kimeríti ez az állapot. Szerencsére gyógyszerek nélkül is van rá megoldás.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.