Egészség

Azonnal búcsúzz el tőlük: ez a 4 étel teljesen tönkreteszi az agyadat – Jobb, ha nem is fogyasztasz belőlük!

Az agy egy létfontosságú szervünk, így megéri úgy vigyázni rá, ahogyan csak tudunk – étkezési szokásainkkal is sokat tehetünk azért, hogy megfelelően karban tartsuk, és elkerüljük azt, hogy bármi problémánk legyen vele.

Védd az agyad, ahogy csak tudod!

Az agyunk a kognitív funkciókért és megismeréséért felelős szerv, melynek a magasabb tudati működésen kívül szerepe van még például a mozgásminták létrehozásában és kivitelezésében, valamint az észlelés különböző szintű mintáinak megteremtésében is. Az agyról tehát elmondható, hogy az emberi szervezet egyik legösszetettebb szervrendszere, amely több más szerv működését is vezérli, így nélkülözhetetlen szerepet játszik az életfolyamatok fenntartásában, valamint a viselkedés szabályozásában. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy óvjuk, ahogyan csak tudjuk: ezt különböző vitaminkészítményekkel, valamint étrendünkkel is megtehetjük – galériánkban eláruljuk, hogy agyunk védelme érdekében mely élelmiszereket érdemes mindenképp elkerülni, hogy ne romboljuk agysejtjeinket!

Egy harvardi táplálkozási- és agyszakértő szerint 4 ételt érdemes elkerülni annak érdekében, hogy megőrizzük jó memóriánkat, valamint koncentrációs képességünket, de hangulatunkra és mentális jólétünkre, kedvünkre is hatással lehet, ha ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztását minimalizáljuk.
Kattints a további képekért!

Egy gyógyszerész megosztotta, mi történik szervezetünkkel azután, hogy elfogyasztottunk egy dobozos kólát - a szakértő szavai mindenkit sokkolnak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.
Lifestyle
Hogyan mondd ki a macskádnak, hogy „szeretlek” az ő nyelvén? Nyugi, nem kell túletetned jutalomfalatokkal.