Egészség

Újra visszatérhet a koronavírus? Ezekben a magyar városokban aggasztóak az adatok

Új információkat közölt a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációjáról.

Covid és influenza: így állunk most

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ azt írta, hogy az év 11. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent.

A vizsgált városok közül enyhe emelkedőtendencia volt tapasztalható Békéscsabán, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen, ugyanakkor csökkenést mértek Budapest Déli Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Egerben, Nyíregyházán, Szegeden, Szolnokon és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések szennyvizében.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Debrecenben és Salgótarjánban a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik - írja az MTI.

Mint írták, az eredmények alapján tovább folytatódik a koronavírus-esetszámok csökkenése.

Közölték azt is, hogy a 11. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben tovább csökkent. A héten beérkezett minták egyikében sem volt jelen kimutatási határ feletti mennyiségben az influenza A vírus örökítőanyaga.

20 millió páciens adatait nézték át az Oxfordi Egyetem kutatói: még őket is meghökkentette, amit találtak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Egészség
Utazás
Lifestyle
A Nyilasra sorsszerű események várnak. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Összegyűjtöttük azokat az illatokat, melyektől kifejezetten irtóznak a nyári hónapjainkat megkeserítő vérszívók.