Egészség

6 meglepő tünet, ami gluténérzékenységre is utalhat

Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.

Fontos tisztában lenni velük

A gluténérzékenység általánosságban ismert betegség, de gyakran csak a tipikus emésztési problémákhoz, például hasi fájdalomhoz, puffadáshoz és hasmenéshez kötik. Azonban kevésbé ismert, hogy a gluténérzékenység számos egyéb tünettel is járhat, amelyek sokak számára meglepőek lehetnek. Ezek a kevésbé nyilvánvaló tünetek sokszor nem kapnak megfelelő figyelmet, és sokáig fennállhatnak, anélkül hogy a beteg vagy éppen az orvos gluténérzékenységre gyanakodna. Pontosan ezért nagyon fontos tisztában lennünk a kevésbé közismert tünetekkel is, melyek bizony nagyon széles skálán mozognak. Olvass tovább!

1. Gyomor- és bélrendszeri problémák A gluténérzékenység gyakran okoz különféle gyomor- és bélrendszeri problémákat, amelyek befolyásolhatják az érintettek mindennapi életét. Az egyik leggyakoribb tünet a hasi fájdalom, amely lehet enyhe, de akár erős görcsöket is okozhat, emellett pedig hasmenés vagy székrekedés is jellemző lehet a gluténérzékenységgel élőkre. Ezek a tünetek gyakran összetéveszthetőek más emésztőrendszeri betegségekkel, például az irritábilis bél szindrómával (IBS), ami igencsak megnehezítheti a helyes diagnózist. Fontos megérteni, hogy a gluténérzékenység nemcsak az emésztőrendszerre korlátozódik, de az emésztőrendszeri tünetek jelentős szerepet játszanak azonosításában és kezelésében.
Kattints a további képekért!

Sokan fenntartással kezelik a tej rendszeres fogyasztását, egyesek szerint ugyanis aknéhoz és gyulladásokhoz vezethet. De lássuk, mi is történne valójában a testünkkel, ha minden nap fogyasztanánk!

Leadfotó: 123rf, forrás: brightside.me

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Egészség
Sztárok
A nyolcvanas-kilencvenes években nem készülhetett színvonalas vígjáték Meg Ryan nélkül: a színésznő annak idején egész Hollywoodot az ujja köré csavarta, a kétezres években mégis kikopott a...
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.