Még a saját kertedben is beléd mászhat ez a félelmetes vérszívó, amit azonnal el kell távolítani

Valószínűleg már sokan rájöttek, hogy a kullancsokról van szó, amikből sajnos az enyhe idő miatt lesz bőven Magyarországon. Érdemes figyelni, mert végzetes is lehet, ha belénk fúródik egy.

Így kell szakszerűen eltávolítani

Itthon májustól szeptemberig fordulnak elő nagyobb számban a kullancsok által terjesztett betegségek. Ebben az időszakban a legkedvezőbbek a feltételek a rovar számára a szaporodásra. A kora tavaszi és a késő őszi idő azonban tovább hosszabbíthatja a szezont.

A kullancsok leggyakrabban füves, bozótos vagy erdős területeken találhatók meg, de akár az otthoni kertünkben is találkozhatunk velük.

Magyarországon évente körülbelül 1200-1500 Lyme-kór fertőzést diagnosztizálnak. A betegség ugyebár a rovar csípésével terjed.

Fontos, hogy megfelelő óvintézkedéseket tegyünk a vérszívók ellen. A galériánkban meg is mutatjuk, hogy mire kell figyelned!

Miután kint voltunk, ellenőrizzük a testünket, hogy nincs-e rajta kullancs. A ruhát is érdemes átnézni, mert azon is megtapadhatnak, és lehet pont így visszük be a lakásba.
Kattints a további képekért!

Van egy bizonyos növény, melynek levét érdemes beépíteni a mindennapos étrendbe, ugyanis szervezetünk több szempontból is hálás lesz nekünk ezért.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.