Egészség

A szívroham meglepő előjele, melyről szinte senki sem tud - életet is menthet, ha tisztában vagyunk vele!

Rengeteg rémisztő történetről lehet hallani a szívrohamokról és annak igencsak meglepő, kevesek által ismert tüneteiről. Akad közül egy, melyről egészen biztos, hogy eddig még te sem hallottál.

Nem gyanakodott komoly problémára

Chantrise Holliman, egy Georgia-i édesanya, feleség és szív-egészségügyi oktató nemrégiben a Today show-ban osztotta meg szívrohamával kapcsolatos történetét és azt, milyen különös tünetet is tapasztalt az infarktust megelőzően. Holliman émelygést, hányást és enyhe mellkasi nyomást érzett. Az első két tünet - amelyeket általában nem társítanak szívrohamhoz - arra ösztönözték, hogy inkább előző esti vacsoráját okolja, ahelyett, hogy komoly egészségügyi problémára gyanakodjon. Chantrise Holliman nem az egyetlen, aki korábban nem volt tisztában azzal, hogy a gyomorpanaszok valójában a szívroham jelei is lehetnek. Habár nem a leggyakoribb tünet, az émelygés bizony nem szokatlan egy szívprobléma során. Olvass tovább és tudj mg többet!

„A szívrohamot megelőző tünetek valójában attól függnek, hogy az infarktus a szív melyik részét érinti” - mondja Dr. Sean Heffron, kardiológus. – „A nőknél egyébként gyakrabban jelentkezik émelygés és hányás a szívroham tüneteként. Emellett szintén gyakori az állkapocsfájdalom, a nyakfájdalom, az enyhe mellkasi szorító érzés, a felső hasi fájdalom, a hátfájdalom és a túlzott fáradtság is.”
Kattints a további képekért!

Naponta egy kis méz nagyobb csodákra képes, mint azt gondolnád, éppen ezért érdemes belőle legalább egy kanállal enni lefekvés előtt. Hogy miért, azt cikkünkből megtudhatod!

Leadfotó: 123rf, forrás: huffpost.com

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Egészség
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.