Ha így ülteted a paradicsomot, csak úgy ontja majd a termést: egész nyáron szüretelhetsz róla

A május beköszöntével végre eljött az az időszak, hogy a paradicsomok kikerülhetnek a kertbe vagy a balkonra. Ha az a célunk, hogy idén bőséges termésnek örvendezzünk, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat!

Csak néhány dologra kell figyelmet fordítani

Paradicsom nevelése meglepően egyszerű folyamat, mivel a növény nem túl kényes, könnyen alkalmazkodik különböző körülményekhez, így szépen fejlődik a megfelelő környezetben, rendszeres öntözés és ideális tápanyagellátás mellett. Tudvalevő továbbá, hogy nem igényel túl nagy gondoskodást vagy komplikált agronómiai ismereteket, éppen ezért akár kezdő kertészek számára is ideális választás lehet, hiszen a siker szinte garantált. Ennek ellenére azért nem árt elsajátítani néhány praktikát, amiknek köszönhetően egészséges, illetve bőtermő lesz a növény, így akár egész nyáron szüretelhetünk róla. Részletek a galériában!

Az ültetés előtt a legfontosabb feladat a talaj előkészítése, mivel a paradicsomnak nagy mennyiségű tápanyagra van szüksége a gyors növekedéshez. Ássuk fel egy ágyást a növény számára, majd keverjünk bele komposztot, hogy a talaj könnyebb legyen, több levegőt tartson, és hatékonyabban tárolja a nedvességet.
Kattints a további képekért!

Simán lecsusszannak rólad azok a fránya kilók, a hosszú drámai fogyókúrákat pedig inkább felejtsd el.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Ripost

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.