Egészség

Nem tudsz elaludni? Ez a 4 gyümölcs megoldja az alvászavaraidat!

Ha az ember nehezen, keveset vagy rosszul alszik, hosszútávon igencsak kimeríti ez az állapot. Szerencsére gyógyszerek nélkül is van rá megoldás.

Gyümölcsök

Míg egyesek csak nagyon nehezen nehezen alszanak el, mások folyton felébrednek, és gyakran órákig a plafont nézve fekszenek az ágyban - írja a TWN.hu. A lap cikkéből az is kiderül, az ilyen emberek többsége már tűvé tette az internetet a megoldásért, így százszor olvashatta, hogy az esti séta, a meditáció hasznos lehet erre a problémára. És ha mégsem? Nos, a lap cikke szerint akkor ott vannak az ősi csodaszerek, azok a gyümölcsök, amelyek alvásserkentő hatással bírnak. Hogy melyek ezek, az galériánkból kiderül.

Ananász - Ez a gyümölcs tartalmaz olyan tápanyagokat, amelyek megkönnyíthetik az elalvást. Az ananászban ugyanis van szerotonin, ami melatonin nevű alváshormonná alakul át, ez pedig segíti az elalvást. Kutatások szerint az ananász lefekvés előtti fogyasztása akár 266%-kal is növelheti az agyban a melatonin markereket. Az ananásznak ugyanakkor magas a víztartalma is, aminek köszönhetően megelőzhetjük a kiszáradással járó alvászavarokat. De vigyázz! Nagyon sok gyümölcscukrot is tartalmaz, ami okozhat problémákat lefekvéskor.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.