Egészség

Erre az 5 ételre esküsznek a világ legidősebb emberei: edd ezeket, ha hosszú életre vágysz!

A kék zónák lakóinak étrendjét mindenképp megéri követni, ők ugyanis azok az emberek, akik a világon a legtovább élnek a rendelkezésre álló adatok szerint.

Te melyiket fogyasztod napi rendszerességgel?

A blue zones, azaz a kék zónák olyan földrajzi területek, melyek arról ismertek, hogy az ott élők várható élettartama sokkal magasabb a világ többi részéhez képest. Ezekben a régiókban az emberek nem ritkán megélik a 100 éves kort, így aki hosszú, boldog és egészséges életre vágyik, annak mindenképp megéri ellesni pár trükkjüket: ilyen például az egészséges étkezés és a rendszeres testmozgás, de persze vannak olyan tényezők is, amelyeket már sokkal nehezebb irányítani, azonban közel sem lehetetlen, például a stressz-szint minimalizálása. De vajon mit fogyasztanak pontosan az emberek a leggyakrabban a japán Okinava szigetén, a görögországi Ikarián vagy épp az olaszországi Szardínián? Galériánkból megtudhatod!

Bár vannak hasonlóságok a kék zóna lakóinak étkezési szokásai között, minden régiónak megvannak a maga sajátosságai, amelyek csak arra a területre jellemzőek.
Kattints a további képekért!

Ha az ember nehezen, keveset vagy rosszul alszik, hosszútávon igencsak kimeríti ez az állapot. Szerencsére gyógyszerek nélkül is van rá megoldás.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.