Az 5-15 éves gyerekeket támadja ez speciális vírus, ami akár egy egész csoportot megfertőzhet

Óvodások, kisiskolások körében nagyon gyakori ez a vírusos megbetegedés. Mutatjuk, hogy milyen tünetekre érdemes figyelni.

A fertőzés télen és tavasszal támad

A Nemzeti Népegészségügyi Központ most is közölte az orvosok jelentését. A hetedik héten Magyarországon 60 ezer 100 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 289 ezer 100 fő akut légúti fertőzés tüneteivel.

A légúti figyelőszolgálat keretében kijelölt 24 kórház adatai alapján a hetedik héten 268 főt vettek fel kórházba súlyos, akut légúti fertőzés (SARI) miatt, közülük 28 fő részesült intenzív/szubintenzív ellátásban.

Az enyhe idő is kedvez annak, hogy a fertőzés terjedni tudjon. Szedjünk bőven vitaminokat, és ha nagy tömegben vagyunk, érdemes elővenni a szájmaszkot is. A kézmosást se hanyagoljuk el, és nyugodtan használhatunk kézfertőtlenítőt is.

Most azonban egy különleges betegség is felütötte a fejét a fiatalok között. A galériánkban megmutatjuk, mi ez, és hogyan lehet felismerni a tüneteit!

Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az Inforádióban beszélt a vírusos megbetegedésről.
Kattints a további képekért!

Te is vízforralóval készíted a teát és a kávét? Akkor erről jó, ha tudsz.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.