Ilyen személyiséged van a vércsoportod szerint, ami tényleg egy professzor kutatására támaszkodik

Takeji Furukawa professzor igyekezett ezt legelőször a világ elé tárni, de sokan humbugnak találták a tanulmányát. Mindenesetre most megnézheted, egyetértesz-e vele.

Mondd meg a vércsoportod, én megmondom ki vagy

Takeji Furukawa 1891-ben született Tokióban, egy gazdag kereskedőcsaládban. Gyermekként sokat betegeskedett, ezért otthon tanult és korán elkezdett érdeklődni a tudományok iránt. 1910-ben beiratkozott a Tokiói Egyetem pszichológia szakára, ahol a személyiség és az intelligencia mérésével foglalkozott.

1927-ben publikálta az egyik legismertebb munkáját, a „Temperamentum tanulmányozása a vércsoport alapján” című cikkét, amelyben azt állította, hogy a vércsoportok befolyásolják az emberi személyiségjegyeket. Furukawa a vércsoportokat négy típusba sorolta: A, B, AB és 0, és ezekhez különböző jellemvonásokat rendelt.

Furukawa a vércsoport-személyiség elméletét azzal indokolta, hogy a vércsoportok öröklődnek, és így a személyiség is. Azt is feltételezte, hogy a vércsoportok eloszlása függ a fajtól és az etnikumtól, és ezért a különböző népek között is megfigyelhetők a személyiségbeli különbségek. Furukawa azonban nem használt a tanulmányaihoz szerteágazó kutatást, így nem vett figyelembe más tényezőket, mint például a környezet, a nevelés vagy a kultúra hatását.

A galériánkban megnézheted, hogy mit gyűjtött össze. Te melyik vércsoporthoz tartozol?

Furukawa elmélete nagy népszerűségre tett szert Japánban, ahol a vércsoportokat gyakran használták a személyiségjellemzésre, a párkeresésre, a munkahelyi alkalmasságra vagy a horoszkópra.
Kattints a további képekért!

Vlad Tepes havasalföldi fejedelem (1431-1476) mindennapjait a hemolakria nevű kór keserítette meg.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.