Sztárok

Peller Mariann az anyai kiégésről: „Bocsássuk meg magunknak, hogyha nem bírunk el mindent” – Interjú

A kiégés mindannyiunkat érint, a mindenkinek megfelelni próbáló nőket, anyákat különösen – a témáról május 23-án tartunk konferenciát a MagNet Közösségi Házban, az esemény házigazdája Peller Mariann lesz.

"Nem kell mindenhol ezer százalékkal teljesíteni"

Ma, 2024-ben minden korábbinál nagyobb szükség van rá, hogy a sok irányból érkező nyomás alatt önmagukat elveszíteni hajlamos nők, anyák mentális, lelki egészségére, a róluk való gondoskodásra és az öngondoskodás fontosságára felhívjuk a figyelmet. A Femcafe, az és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az „Anya jól van?” névre keresztelt konferenciánkat, amivel az anyai kiégés prevenciójára és megsegítésére helyezzük a fókuszt, ugyanis szeretnénk segíteni, elindítani egy párbeszédet, szakmai előadásokkal alátámasztani, milyen fontos az egész család számára is, hogy az anya jól legyen.

Szerintem eleve egy teljes állást kitesz, ha az ember édesanya. Teljesen mindegy, hogy hány gyereke van – egy gyerek is rengeteg feladatot ad, kettő, három, négy, öt onnantól kezdve pedig végteleníthető. És hát ha az ember mellette szeretne dolgozó nőként is helyt állni, ne adj’ isten még karriert is szeretne építeni, akkor nagyon könnyen kerülhet egy olyan mókuskerékbe, ahol egész egyszerűen elfogy az energia” – nyilatkozta a Schwarzkopf Gliss For Every You PR eseményén a budapesti Marriott Hotelben a Femcafe.hu-nak Peller Mariann, aki házigazdaként vesz majd részt a rendezvényen. A színész-műsorvezetőnő számára nem ismeretlen a kiégés: mint fogalmazott, az év elején ért arra a mélypontra, ahol már azt érezte, a rá váró kötelességek puszta gondolatától is sírhatnékja támadt. „Vegyük le a terhet az anyáknak és a dolgozó anyáknak a válláról, hogy nem kell mindenhol ezer százalékkal teljesíteni, még nyolcvan százalékkal sem. Legyen már egy pont, ahol úgy érezzük, elégedett vagyok, és nem kell, hogy tökéletes legyen az a teljesítmény. A másik pedig, bocsássuk meg magunknak, hogyha nem bírunk el mindent, és merjünk segítséget kérni, hogyha úgy érezzük” – jegyezte meg többek között.

A teljes interjút az alábbi videóban hallgathatod végig:

A beszélgetések, előadások szüneteiben a témához kapcsolódó kiállítók standjai is várják a látogatókat.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

A pontos programot az esemény Facebook-oldalán, ide kattintva éred el!

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Jegyvásárlás

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

(A műsorváltozás jogát fenntartjuk.)

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!