Fizetniük kell? Újabb milliókat követelnek Schobertéktől

Újabb zenei kiadó ment neki Schobert Norbinak és Rubint Rékának! A Compact Disco, vagy éppen ByeAlex lemezeit megjelentető CLS Records ügyvédje szerint a fitneszguru engedély nélkül használta fel az általuk kezelt dalokat.

Minden zenei kiadó érintett lehet

Norbi és Réka fitnesz DVD-i igencsak szépen fogytak az elmúlt néhány évben, a hírek szerint csaknem nyolcszázezer példányt gyártottak le ezekből. A különböző tematikájú DVD-khez persze mindig készült zenei aláfestés is, többször egy DJ játszott a háttérben, míg Norbi és Réka bemutatta a legjobb zsírégető gyakorlatokat.

Két és fél évvel ezelőtt robbant a botrány, miszerint Norbiék nem fizettek semmiféle jogdíjat a kiadványokon felhasznált zenékre. Akkor a NAV tízezer DVD-t foglalt le tőlük. A nyomozás azonban nagyon lassan halad, ezért a CLS Records ügyvédje Bérczes László polgári pert indított Norbiék egykori cége, a DVD-k forgalmazója valamint a fitneszes házaspár ellen.

"Több mint száz előadó dalát használták fel. Elsőként a CLS kiadó elégelte meg a nyomozás lassúságát, polgári pert indított. Schoberték nem kötöttek a dalokra felhasználási szerződést és nem is fizettek értük, holott hallhatóak a DVD-ken. Egy sláger reklámcélú felhasználása 100 és 500 ezer forint között van, ha összeadjuk, körülbelül 400 millióra tehető a meg nem fizetett szerzői díj. Dalonként indítjuk a pereket, hiába próbáltunk megegyezni" - mondta az ügyvéd a Blikknek.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: Cser Dániel

Oldalak

Szólj hozzá Te is!