Zséda: Úgy tudunk inspirálni másokat, ha merészek vagyunk

A gyönyörű énekesnő a siker titkáról mesélt.

Inspiráló Nők Díj

A felnövő generációk számára mindig fontosak az olyan ikonok, akikre példaként tekinthetnek. Ők nemcsak szakmai sikereikkel, hanem személyiségükkel is azt közvetítik a világnak: kell és érdemes küzdeni. Éppen ezért az Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságába idén is olyan neves magyar egyéniségeket választottunk, akik az élet minden területén bizonyítottak és szívükön viselik az utánuk következő nemzedékek sorsát.

Díjátadó gála: 2020. március 5-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, ATV Spirit, Bors

Az álmokat valóra kell váltani

Zséda, teljes nevén Zsédenyi Adrienn többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnő. A magyar könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb női előadója. 18 toplistás sláger, négy platina és négy aranylemez birtokosa, több száz teltházas koncertet adott országos és nemzetközi szintéren egyaránt. Az énekesnő a Cotton Club Singers alapító tagjaként vált ismertté. A pop dalok mellett hallhattuk már jazz-, blues-, soul- zenét, valamint sanzonokat énekelni, de repertoárjában klasszikus dalok, áriák is helyet kaptak. A sokszínűségéről ismert énekesnő eddig tizenhét alkalommal vehetett át különféle zenei díjakat, melyekkel eddigi pályafutását ismerték el. Fontos számára az értékteremtés és a nők társadalmi szerepvállalása, éppen ezért vállalta el, hogy idén csatlakozik az Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságához. A gyönyörű énekesnőt a hivatásáról, az inspirációról és a siker kulcsáról kérdeztük.

Szerinted mi a siker kulcsa?

Nagyon sok mindenből áll össze egy sikeres életút. Az első hozzávaló, hogy az ember szenvedélyesen szereti, amit csinál. A másik, hogy rengeteg munkát tesz bele, hatalmas hittel és elköteleződéssel. Ha a saját pályámat nézem, akkor látom, mennyi erőfeszítés, kockáztatás és hány álmatlan éjszaka vezetett el ahhoz a nőhöz, aki ma lehetek. Kitartó ember vagyok, aki ha kitalál valamit, akkor azt tűzön és vízen át keresztülviszi. Pontos és szorgalmas vagyok, ezek szintén hozzásegítettek ahhoz, hogy jól boldoguljak ezen a pályán. Ha kellett, akkor tudtam alkalmazkodni a hirtelen jött, megváltozott helyzetekhez is, nem estem soha kétségbe.

Ki volt a legnagyobb hatással az életedre?

Egy embert nem tudnék kiemelni, mert minden korszakomban más volt az, akire odafigyeltem. Akár mesterem, tanárom, akár a családomból, környezetemből valaki, akinek a munkája vagy az életre adott egyes megoldásai nagy hatással voltak rám. Sok olyan nő van a nagyvilágban, akinek figyelemmel kísérem a teljesítményét és inspirálóan hat rám, akár a művészetek, üzleti élet vagy a politika területéről.

Mi az, ami motivál téged a mindennapokban?

Sok mindenből tudok motivációt gyűjteni. Egy könyv, egy film, egy festmény vagy bármi, ami körülöttem történik. Mindig nyitott szemmel járok, olyan vagyok, mint egy szivacs, befogadom, amit a környezetemtől kapok. Szeretem megérteni, mi mozgatja a világot, az emberek gondolkodását. Ezekből az impulzusokból tudom én is formálni a mondanivalómat, a saját üzenetemet, amit szeretnék átadni a közönségnek. Arra is szükségem van, hogy egy feladatban kihívás legyen. Sok mindent csináltam már, ezért akkor nem vesztem el a motivációimat, ha folyamatosan meg tudok újulni.

Mikor lehet sikeres egy nő?

Nagyon sokféle siker van, ez abszolút egyéni nézőpont kérdése. Lehet, hogy kiemelkedően jók vagyunk az életünk valamelyik területén, de ez nem feltétlenül találkozik mindig az anyagi sikerrel. A siker sokszor nem azonnal jön, ezért nehéz észre venni és nagyon függ attól is, hogy a környezet miként tekint egy teljesítményre. Szerintem merésznek kell lenni, merni kell belefogni valami újba. Engem az nyűgöz le, ha valaki nemcsak egy életterületen, hanem minden más megnyilvánulásában is sugároz valami sajátosat, ami példaértékű lehet mások számára.

Mivel tud ma egy nő inspiráló lenni a többi nőtársa számára?

Nagyon sok aprósággal tudunk hatni az emberekre. A legutóbbi ilyen élményem Jacinda Ardern új-zélandi politikushoz kapcsolódik, aki a közelmúltban úgy jelenett be egy intézkedést a nyilvánosság előtt, hogy a karjában volt a gyermeke. Ez a fajta kommunikáció teljesen új volt, mégis szimpatikus. A merészség nekem nagyon tetszik, szerintem ezzel tudunk fejlődni és hatni másokra.

Mit javasolsz a fiatal nőknek, akik az önmegvalósítás előtt állnak?

A saját példámon keresztül tudnám ezt a legjobban megfogni. Ha nekem van egy tervem, akkor egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy azt ne valósítsam meg. Ha sokat gondolkodom és dolgozom valamin, számomra elképzelhetetlen, hogy ne tudjam eredményre váltani, akár a zenémben, színpadi létemben vagy a személyiségemben. Ha van egy ötleted, valósítsd meg, mert ha te nem fogod, akkor megcsinálja más.

Több mint hatvanötezer szavazat érkezett a Femcafe.hu oldalán az Inspiráló Nők-díj jelöltjeire. A 7 kategória 3-3 jelöltjét ezúttal is az elismert tagokból álló jelölőbizottság állította össze, melynek tagjai: Kovács Ágnes, olimpiai bajnok úszó, Zsédenyi Adrienn, többszörös Fonogram- és Emerton-díjas énekesnő, Nánási Pál fotóművész, valamint a Femcafe.hu főszerkesztője, Sajószegi Veronika. A győzteseket március 5-én, a Várkert Bazárban hirdetjük ki, az Inspiráló Nők Estjén.

Leadfotó: Borzi Vivien
Fotók: facebook.com/zsedaofficialfanclub

Oldalak

Szólj hozzá Te is!