Lifestyle

Rengeteg virággal hálálja meg a törődést a korallvirág, ha ezt teszed vele

A korallvirág az egyik legnépszerűbb növény, mely a legtöbb háztartásban jelen van. Otthonunk éke azonban könnyen tönkremehet, ha nem tartjuk szem előtt az igényeit.

Ezekre figyelj, ha gyönyörű korallvirágot nevelnél

A színpompás korallvirág egy rendkívül népszerű és könnyen gondozható szobanövény, amely gyönyörű virágzatával és sűrű zöld leveleivel díszíti otthonunkat. Trópusi eredetű és számos fajtában létezik, de mindegyiküket közös jellemzők kötik össze, mint például a húsos levelek és a gazdag virágzat, amely általában tavasszal és télen jelentkezik. A virágok színe lehet piros, rózsaszín, sárga vagy fehér.

Könnyen gondozható növény, ami ideálissá teszi a kezdő kertészek és a tapasztaltabb növénykedvelők számára egyaránt. Számos előnye közé tartozik az alacsony vízigény, ami azt jelenti, hogy ritkábban kell öntözni, mint más szobanövényeket. Emellett jól tűri a száraz levegőt és a fényhiányt is, így akár kevésbé napos helyiségekben is szépen fejlődhet.

Fontos azonban megfelelő gondozást biztosítani számára. Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetünk, ha ennek a virágnak a gondozásáról van szó!

Rossz föld 2-3 évente célszerű átültetni a növényt speciális virágföldbe s arra is figyeljünk, hogy az eredetinél egy kicsit nagyobb legyen a cserép mérete, hisz csak így tud szépen fejlődni.
Kattints a további képekért!

Sok fűszer van a konyhában, amit gyakrabban kellene fogyasztanunk, ráadásul az ételeket is feldobhatjuk vele. Most ezt az ízesítőt elővehetjük a hidegfront alatt, mivel hatásos lesz a fejünkre.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Sztárok
Kevesen tudják, hogy a Marvel-filmek szépségének, a 39 éves Scarlett Johanssonnak van egy ikertestvére, aki nemcsak szívdöglesztően fest, hanem igazi jótét lélek is.
Home&Design
Ha szeretnénk, hogy otthonunk vibráló és élettel teli legyen, bátran próbáljuk ki ezt a stílust. Ne féljünk kísérletezni, és alkossunk egy olyan teret, amely igazán minket tükröz.
Fashion&Beauty
Ha valaha is elgondolkoztál már azon, miért van a legtöbb baseball sapka tetején egy kis gomb, akkor a legjobb helyen jársz, hogy megtudd a választ!