Lifestyle

Te melyik alvástípushoz tartozol? Az egészségedet befolyásolhatja, ha kideríted

Az alvás és az egészség kapcsolata rendkívül bonyolult, egy új tanulmány viszont rávilágított arra, hogy alvási mintázatunk bizony nagyobb hatással lehet általános jólétünkre, mint azt valaha is gondoltuk volna.

Mindenre hatással van

Bár már korábban is kimutatták, hogy bizonyos betegségek kockázata bizony az alvási szokásokra is visszavezethető, ezúttal még átfogóbb képet kaphatunk arról, hogyan is befolyásolja egészségünket az, ahogy alszunk. A Pennsylvania State University kutatói nagyon érdekes jelenségre hívták fel a figyelmünket, megállapították ugyanis, hogy alapvetően 4 különféle alvási típusról beszélhetünk, melyek mind más és más hatást gyakorolnak az egyének általános egészségére. Az, hogy mely típusba is tartozunk, rendkívül nagy befolyásoló tényező egészségünk szempontjából. Kíváncsi vagy, mi is ez a 4 típus pontosan és te vajon melyikhez tartozol? Olvass tovább és kiderül!

A Pennsylvania State University kutatói 4 különböző alvástípust fedeztek fel a kutatásban résztvevők alvási mintázatát vizsgálva, valamint arra is rájöttek, hogy az egyének alvási szokásait bizony nagyon nehéz megváltoztatni. „Az eredményeink azt sugallják, hogy alvási szokásaink megváltoztatása rendkívül nehéz, mert az alvási mintázatok beágyazódnak általános életmódunkba” – mondta Soomi Lee, a Pennsylvania State University laboratóriumának alváskutatója. – „Ez arra is utalhat, hogy az emberek többsége továbbra sincs tisztában az alvás fontosságával és az alvási szokások egészségre gyakorolt hatásaival.”
Kattints a további képekért!

Ezek a népszerű, sokak által kedvelt virágok szívmegállást is okozhatnak kis kedvenceinknek, így ha boldog kutyatulajdonos vagy, jobb, ha nem ültetsz belőlük a kertbe.

Leadfotó: 123rf, forrás: sciencealert.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!