Teljes titoktartást kért Tarantino az új filmjére Cannes-ban

Idén 72. alkalommal rendezték meg a filmfesztivált.

Hatalmas sorok

Kedden este mutatták be a cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában Quentin Tarantino legújabb, Volt egyszer egy Hollywood című filmjét, melyre már reggel óta rajongongók és újságírók hada várakozott a fesztivál bejáratánál. Tarantino már közösségi oldalán kérte az újságírókat, hogy semmiképp ne áruljanak el részleteket a filmről a világpremierig. "A stáb és a színészek keményen dolgoztak, hogy valami eredetit hozzanak létre, és én csak annyit kérek, mindenki próbálja meg, hogy nem mond el semmi olyat előre, amely megakadályozhatja a jövőbeni nézőket abban, hogy ugyanazt az élményt éljék át a filmet nézve" - írta Tarantino a Twitteren a premier előtt.

Meghatódtak

A Volt egyszer egy Hollywood bemutatója után egy hosszú, hétperces vastaps következett ami ugyan nem kivételes a cannes-i gálavetítéseken, de viszonylag ritkán fordul elő. A háromezer fős premierközönség lelkes ünneplése ráadásul még az egyik főhős, Brad Pitt szeméből is előcsalogatta könnyeket. A vetítés végén Tarantino a 25 évvel ezelőtti cannes-i fesztiválról is megemlékezett, amely elindította filmes karrierjét. Akkor a Ponyvaregény című alkotásáért nyerte el az Arany Pálmát. "Cannes megváltoztatta a életemet. A Kutyaszorítóban című filmmel kis független filmesként jöttem ide, és aztán bejártam a világot" - mondta meghatódva a rendező.

Kilencedik film

Az ötvenhat éves Tartinonak a Volt egyszer egy Hollywood a kilencedik filmje, melyben most Brad Pitt és Leonardo Dicaprio kapta a főszerepet. A film 1969-ben játszódik, az évben, mely egyet jelentett Hollywood aranykorának végével: Roman Polanski filmrendező terhes feleségét, Sharon Tate-et és barátait kegyetlenül meggyilkolták Charles Manson követői. A külföldi mozikba július 26-án kezdik el vetíteni majd, a magyarországi bemutató viszont csak augusztus 8-án lesz.

A fiatal magyar modell idén is lenyűgöző ruhában kápráztatta el Cannes közönségét.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!