Sztárok

Néhány perccel a felszállás után zuhant a mélybe az énekesnő gépe: csak 22 éves volt, mikor szörnyethalt

Egy sikeres, közkedvelt művész váratlan halála mindig megrázza a nagyközönséget, különösen ha fiatalt ér a tragédia, mint az a 22 éves, gyönyörű és tehetséges Aaliyah-val történt.

Hatalmas űrt hagyott maga után

Aaliyah Dana Haughton 1979. január 16-án látta meg a napvilágot Brooklynban; a muzikalitás szó szerint belé volt kódolva, ugyanis édesanyja énekesnő, egyik nagybátyja pedig szintén szakmabeli volt. Amikor családjával Detroitba költözött, iskolai rendezvényeken énekelgetett, majd kilencéves korában behívták a Star Search című műsorba, majd a nagybácsi 11 éves korában bejuttatta Las Vegasban Gladys Knight műsorába. Serdülőkorában R. Kelly ismert énekes kezdett dalokat írni neki, s ő volt a producere bemutatkozó albumának is, emellett gyengéd szálak fűzték őket egymáshoz - az énekes feleségül vette az akkor még kiskorú lányt, ám a frigyet megsemmisítették. Az 1994-ben megjelent első album platinalemez lett, s azonnal felfigyelt rá a szakma is, sikerének köszönhetően pedig elkezdett rangos művészekkel együtt dolgozni: több dalának volt producere Miss Elliott, aki maga is szép karriert futott be ebben a műfajban. Rövid karrierje ellenére több millió lemezt adott el világszerte, azonban sikerei csúcsán, tragikusan fiatalon borzalmas körülmények között életét vesztette. Részletek a galériában!

Két évvel később a boltokba került a One In Million című albuma, amely kétszeres platinalemez volt, a rhythm and blueslistákon második, s bekerült a legjobb húsz közé a Billboard 200-as albumlistán. Nagyon nagy siker, listavezető lett a lemez címadó dala, s az élmezőnybe került többek között a 4 Page Letter is. Újabb két év, s a Dr Dolitle című filmben elhangzó Are You That Somebody című dalával nyolc héten át volt éllovas.
Kattints a további képekért!

A rock and roll korai korszakának hőse, Buddy Holly mindössze másfél éves pályafutása alatt sikert sikerre halmozott, ám 23 éves korában borzalmas tragédia áldozata lett.

Leadfotó: KMazur/WireImage/Getty Images

Forrás: MTI

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Sztárok
Metzker Viki is bekerült a nyertesek közé a Joy Social Media Award díjátadón, méghozzá a #Hallgasshazait kategóriában.