8 tipp, hogyan készíts dísztökös dekorációt

Az őszi dekoráció egyik elengedhetetlen kelléke a dísztök. Többségében ugyan, csak Halloween alkalmával dekoráljuk otthonunkat tökökkel, de persze készíthetünk kicsi dísztök hasonmásokat is, amik akár ünneptől függetlenül is megállják a helyüket, mint őszi díszítés. Íme 8 tipp utánzatok készítéséhez!

Tökfüzér

Amire szükséged lesz: sárga és zöld színű papír, gomb, lyukasztó, fonal, kapocs. A tökfüzér elkészítése igen egyszerű, először vágjuk fel vékony - egy centis - csíkokra a sárga színes papírokat, majd a csíkok két szélén és közepén lyukasszuk ki őket. Zöld papírokból vágjunk ki (vagy ha van levél alakú lyukasztónk akkor azzal) kicsi levél formákat is. Fogjunk össze egy adag felcsíkozott papírt, attól függően, hogy mekkora tököket szeretnénk csinálni - ha ökölnyi nagyságút, akkor megközelítőleg 6-8 darabra lesz szükségünk- és középen varrjuk össze őket két kilyukasztott levéllel és egy kicsi gombbal. Ezután szépen sorban kezdjük el meghajlítgatni a csíkokat, hogy egy kört formázzanak, és ha összefogtuk őket, akkor a szélső lyukakon keresztül rögzítsük őket egymáshoz fonallal vagy kapoccsal.

Végül csak annyi a dolgunk, hogy felfűzzük a tököket egy madzagra és felakasszuk a füzérünket valahova a lakásban!

Színes papír tökök az asztalon

Amire szükséged lesz: őszi árnyalatú papírlapok, ragasztó és olló. A színes papírokból vágjunk ki különböző méretű köröket annak megfelelően, hogy mekkora tököket szeretnénk csinálni. Ha ezzel végeztünk, akkor szeljünk le belőlük egy kicsit egy egyenes vágással –mindegyikből ugyanakkorát- ugyanis ez lesz a tökök talpa, így tudnak majd megállni az asztalon. Hajtsuk félbe a köröket és ragasszuk össze őket a behajtott lapok külső oldalánál fogva. Utolsó lépésként annyi a dolgunk, hogy zöld színű papírból kivágunk egy levelet, melyet a tök tetejére ragasztunk, erre pedig egy barna papírból összegyűrt, tekert tökszárat teszünk.

Ha vendégeket várunk,akkor a színes tököket akár egy őszi vacsora terítéséhez is elkészíthetjük dísznek!


Fotók: socialsalutations.blogspot.com, madefrompinterest.net

Oldalak

Szólj hozzá Te is!