Home&Design

Eladó Freddie Mercury egykori londoni menedéke: a berendezés továbbra is őrzi az énekes szellemiségét - fotók

A néhai frontember csak "vidéki menedékként" hivatkozott a Garden Lodge nevezetű neo-grúz kastélyra, amely csillagászati összegért került piacra.

Egykori partnerére és régi barátjára, Mary Austinra hagyta

Szinte senkinek nem kell bemutatni minden idők egyik legnagyobb énekesét, a Queen néhai frontemberét, Freddie Mercuryt, aki teátrális előadásmódjáról és négy oktávos hangterjedelméről volt híres. Farrokh Bulsara néven született Zanzibárban, családjával Angliába menekült a zanzibári forradalom nyomán, amelyben sok arabot és dél-ázsiait mészároltak le. London közelében telepedtek le, ahol grafikát és dizájnt tanult, és használt ruhákat adott el a zenekar leendő dobosával, Roger Taylorral a Kensington Marketen. Egy sor banda élén állt, de karrierje 1973-ban lendült fel igazán, amikor Taylorral, Brian May gitárossal és John Deacon basszusgitárossal együtt készítette el a Queen első saját albumát. A zenekarral több mint 700 fellépést adtak, majd szólókarrierjében is sikeresnek bizonyult. 1991-ben AIDS-ben halt meg, de zenéje máig tovább él.

Mercury kensingtoni otthonát egykori partnerére és régi barátjára, Mary Austinra hagyta, akit férfiakhoz fűződő kapcsolatai ellenére is élete szerelmének tartott. A Garden Lodge egy lenyűgöző neo-grúz kastély, amely Mercury „vidéki házaként” szolgált Londonban, a turné során megélt nagy intenzitású életének szentélyeként. Austin harminc éve gondosan megőrizte ezt a zenetörténeti időkapszulát, most pedig 30 millió fontért - azaz körülbelül 14 milliárd forintért bárki megvásárolhatja.

A képekért lapozd fel a galériát!

Kensington egy előkelő londoni negyed, amely impozáns viktoriánus otthonairól ismert.
Kattints a további képekért!

Ashton Kutcher és Mila Kunis otthona pont olyan, mint ők maguk: nem hivalkodó, inkább esztétikus és letisztult. Less be velünk Hollywood egyik legkedveltebb párosának családi fészkébe.

Leadfotó: Getty Images / Dave Hogan

TopTenRealEstateDeals

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!