Fashion&Beauty

A szocializmus és a divat találkozása - Tomcsányi Dóri szerint ilyen őrült ruhákat viselünk jövő tavasszal

Hámori Gabi nyitotta meg Tomcsányi Dóri 2017 tavasz-nyári kollekciójának bemutatóját a Marie Claire Fashion Day-en, aki szerintem nem is lehetett volna jobb választás. A színésznő egyébként is egy nagyon vidám személyiség, és a drámai szerepek mellett gyakran bohókás karakterek bőrébe bújik. Pontosan ez a kettősség jellemzi Dóri ruháit is - egyszerre komoly és bolondos.

A keleti blokk találkozása a high fashion-nel

Tomcsányi Dóri saját ruháit úgy jellemzi, mint egy eklektikus mixet a posztszocialista Magyarország retro hangulata és a modern minimalizmus között. Úgy gondolja, ha mindannyian trendin öltözködnénk, akkor előbb-utóbb egyformák lennénk, ellenben néha az egyenruha tesz különlegessé és egyedivé. Ezeket az elsőre ellentmondásnak tűnő gondolatokat szereti megjeleníteni a terveiben, és szerencsére a jövő tavaszi kollekció sem volt kivétel.

A retro virágmintákat és hímzéseket egyszercsak felváltották a geometrikus minták. A régies hatású csíkok az egyik szoknyán még a múltat idézték, a következő sziluetten azonban már futurisztikus hatást keltettek. Néhány szett láttán nem tudtam eldönteni, hogy nagymamám 60-as évekbeli nyári ruháját látom, vagy egy egyenruhát a jövőből. És ez jó, ez a kettősség, ettől van minden darabnak olyan "tomcsányis" jellege. A kedvencem mégis az egymásba fonódó kezek és zászlók mintája volt: mindenki úgy értelmezi, ahogyan szeretné, de számomra ez egymás keresését jelentette. Azt a vágyat, hogy az emberek ismét szeressék és elfogadják egymást, mindentől (attól, hol élnek, milyen a vallásuk, milyen a bőrszínük, kit szeretnek és kire szavaznak...) függetlenül. Arról nem is beszélve, mennyire vagányan mutatott ez a motívum a ruhákon és szoknyákon, szeretem, ha valami egyszerre szép és szimbolikus.

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.