A dzsungel hangulatát hozta el a városba a THE FOUR - Így látnak minket jövő tavasszal

Az egyik legizgalmasabb fiatal divatmárka kis hazánkban a THE FOUR, akik minden szezonban valami olyannal állnak elő, hogy az az érzésem támad, ilyet még nem láttam. A 2017 tavasz-nyári kollekciójuknál is ez volt a helyzet, mintha egy párhuzamos univerzumba invitáltak volna, ahol a városokban is a természet az úr.

A múltat ötvözték a jelennel

A THE FOUR nevével ellentétben nem négy, hanem három tehetséges fiatal együttműködéséből jött létre: Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton közösen álmodtak meg egy olyan márkát, ami a Kelet és Nyugat, a múlt, a jelen és a jövő határán mozog. Minden darabjukon érezhető, hogy nem egyetlen szem látta, nem egyetlen kéz rajzolta, de három eltérő, mégis harmonikus látásmód ötvöződik bennük.

Jövő nyári kollekciójukat nem is feltétlenül időutazásnak nevezném, hanem "térutazásnak". Kicsit olyan érzésem volt, mintha egy párhuzamos univerzumot látnék, mert nagyon is jelenkori volt minden darab, csak talán nem pont olyan ez a jelen, mint ahogy azt mi elképzeljük. A THE FOUR világában az emberek más cipőket hordanak, más sziluetteket tartanak klasszikusnak, és a ruhák mintája is más. Saját elmondásuk szerint ez a kollekciót egy szubjektív világ hét csodája inspirálta, felbukkantak régi szimbólumok, amik új kontextusba kerülve egészen új értelmet nyertek. Céljuk a múlt, a jelen és a jövő összekötése volt azáltal, hogy a rég elfeledett részleteket kortárs sziluettekkel kombinálták.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!