Egy bögre kakaóval a jó memóriáért

Napi egy bögre kakaó rendszeres fogyasztásával megelőzhető az emlékezőképesség romlása – állapították meg amerikai kutatók. A Nature Neuroscience tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kakaóbabban lévő antioxidánsok, az úgynevezett flavonolok segítenek megakadályozni a memória elvesztését időskorban.

Jó hatással van a memóriára

A kutatók 37 egészséges 50 és 69 év közötti alanyt vizsgáltak, akiket arra kértek, hogy három hónapon keresztül fogyasszanak napi rendszerességgel kakaót. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknak, akik a legnagyobb mennyiségben itták az italt, több antioxidánshoz jutott a szervezetük, és ezáltal az agyban lévő emlékezőképességért felelős funkcióik is frissebbek maradtak, és várhatóan tovább maradnak működőképesek.

„Ez a kis tanulmány bizonyítja, hogy a kakaóban lévő antioxidánsok javítják a vér áramlását az agy bizonyos területein és ezáltal jó hatással vannak a memóriára” – mondta el Dr. Claire Watson, a kutatásban résztvevő orvos.

Fotó: offstagebaking.wordpress.com

Oldalak

Utazás
Ha imádod a hamisítatlan mediterrán hangulatot, az autentikus természeti környezetet, a történelmet és a tengerpartot, akkor számodra gyerekjáték lesz a megfejtés!
Lifestyle
Sokan nem is tudják, de egy ártalmatlannak tűnő szokással gyakorlatilag megágyaznak a penésznek a fürdőszobában - ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, akkor itt az ideje, hogy változtass a bevett...
Sztárok
Bár Harry és Vilmos kapcsolata egy ideje már mélyponton van, ennek ellenére a herceg még mindig gondol bátyja családjára, és bevallotta, hogy bizony vannak aggályai Sarolta és Lajos jövőbeli szerepe...