Lifestyle

12 órán belül felütheti a penész a fejét a fürdőben, ha ezt csinálod: ezzel az egy lépéssel megakadályozhatod a gomba megjelenését

Sokan nem is tudják, de egy ártalmatlannak tűnő szokással gyakorlatilag megágyaznak a penésznek a fürdőszobában - ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, akkor itt az ideje, hogy változtass a bevett rutinodon.

Gyakran a törölköző a ludas

A fürdőszoba az egyik olyan helyiség a lakásban, ahol a nedves, párás környezetnek köszönhetően a leggyakrabban felüti a fejét a penész, és a legtöbben csak nehezen tudják megakadályozni a gomba megjelenését ezen a területen. A fürdő tehát valódi táptalaj a penészgombának, az egyetlen módja pedig, hogy a helyiséget megóvjuk ettől, az az, ha a lehető leggyorsabban megszabadulunk a párától és a felesleges víztől zuhanyzás után. Ezt a legkönnyebben az ablakok kinyitásával és a helyiség szellőztetésével, illetve a zuhanykabin letörlésével érhetjük el, de olykor még ez is kevés lehet, ha nem figyelünk oda a törölközőkre. Bizony, a törölköző ugyanis akár 12 óra alatt is penészt okozhat a fürdőben, ezt a bizonyos hibát pedig az emberek gyakran elkövetik fürdés után. Hogy miről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!

A szakértők szerint az egyik leggyakoribb hiba, ami penészedéshez vezet, az a törölközőkkel való nem megfelelő "bánásmód": sokan ugyanis használat után az anyagot egyből, még nedvesen felakasztják, mondván majd lógás közben megszárad, esetleg a földön hagyják összegyűrve, ezzel azonban szó szerint megágyaznak a gomba kialakulásának.
Kattints a további képekért!

A kertben sok gaz és növény felütheti a fejét, ezek közül pedig nem kevés akár életveszélyesen is mérgező lehet mind az állatokra, mind pedig az emberekre nézve.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Egészség
Valószínűleg hallottál már arról, hogy az, amit a testünkbe viszünk - például a gyorsétel, a cigarettafüst és az alkohol - közvetlen hatással van az egészségünkre. De mi a helyzet azzal, amit a...
Lifestyle
A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.