Ha nagy tányérból eszel, könnyebben hízol

Gondoltad volna, hogy a tányérod mérete meghatározza, hogy mennyit eszel? Nem? Pedig igen, és nem is akárhogyan. Van egy egyszerű, de hatásos trükk, amivel kicselezhetsz néhány kilót.

Mutasd a tányérod, megmondom...

...persze nem azt, hogy ki vagy, de azt mindenképpen, hogy milyenek lehetnek az étkezési szokásiad. Én például évek óta ösztönösen kis tányérból eszem (és pl. kisvillával), aminek a okát eddig csak sejtettem, de mióta olvastam egy könyvet az evés pszichológiájáról, azóta tudom is. Kisebb tányérban többnek hat az étel, és kis villával tovább tart megenni. Így lassítom az étkezésem, és csapom be direkt az agyam. Tudod mi ennek az oka? A válasz az Ebbinghaus-illúzió. Mutatom képen:

Étel-illúzió

Arról van szó, hogy a szemünk a méretek becsléséhez az adott dolog környezetében lévő tárgyakat használja mérceként. Mint a képen is. Ugyanolyan méretűek a belső körök, mégis a környezetében lévő körök miatt az egyik nagyobbnak, másik kisebbnek tűnik. Így szórakozik velünk a szemünk akkor is, amikor eszünk. A nagy méretű tányért jobban megpakoljuk kajával, mint a kicsit, és mivel addig eszünk, amíg van a tányéron maradék (erre is vannak bizonyító kutatások), jól belapátoljuk a nagy tányér ételt, miközben a kisebbről étkezve jobban járnánk. Egyrészt azzal is jól laknánk miközben kevesebbet ennénk. 

Próbálj meg egy nagy tányérra olyan kis adag kaját tenni, mint amennyit egy kistányérra raknál. Garantáltan kevésnek fogod érezni miután megetted, hiszen nem volt tele a tányér. Míg a kicsit telepakolod, és úgy érzi az agyad (és majd a gyomrod is), hogy húha, belapátoltam a teli tányért. Klassz!.;)

Te kicsi vagy nagy tányérból eszel? Ha kipróbálod a kicsiből, nyomj egy LIKE-ot!
Ezt is ajánljuk: Takarítás - A féri is képes rá

Fotó: powehealth.gr  Lead: wikisgalaxy.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Az 50 éves előadó kisebbik lánya, Kiss Emília Gréta korábban a Sztárban Sztár leszek!-ben is szerencsét próbált már, a napokban pedig elballagott, és ahogy egyre nagyobb, úgy lesz egyre szebb is.
Sztárok
Meghan Markle férjével, Harryvel együtt jelenleg Nigériában tartózkodik, ahol egy nap három különböző szettet is magára öltött, köztük egy nagyon különleges, bámulatos piros ruhát.
Lifestyle
A napokban rendezték a Schwarzkopf Gliss- For Every You PR sajtóeseményét, ahol olyan sikeres nők kalauzoltak el minket életük legfontosabb kulisszái mögé, mint Kiss Virág fitness világbajnok.