Sztárok

Őt emlegették Európa egyik leggyönyörűbb színésznőjeként: a mesés díva idős korában is mindenkit megbabonázott

Lilli Palmer a múlt századi mozi egyik legcsillogóbb európai sztárja volt, akit különleges szépséggel áldott meg a sors, emellett nemcsak színésznőként, hanem sportolóként is sikeresnek mondhatta magát.

Beszéljünk az anyai kiégésről!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Mesés élete volt

Lilli Palmer 1914. május 24-én látta meg a napvilágot Posenben (ma: Poznań) Marie Peiser néven. Családja azt szerette volna, ha a jogi pályát választja, végül azonban beletörődtek, hogy lányuk színésznő lesz, aki pályafutását szubrettként kezdte. Azonban a nácik hatalomra kerülése után zsidó származása miatt menekülnie kellett, s először Párizsban kötött ki, ahol nehéz idők vártak rá, ugyanis komoly szerepek helyett csak kabaréfellépések jutottak neki. Végül rámosolygott a szerencse: Korda Sándor magyar származású filmrendező és producer, a brit filmipar egyik meghatározó alakja felfigyelt rá, s azt ajánlotta neki, tartson vele Angliába – s noha egy ideig ott is csak nélkülözésben volt része, 1935-ben aztán kipróbálhatta magát a mozi világában is, egy évvel később pedig már Alfred Hitchcock ajánlott számára szerepet. Hamarosan kora egyik legmeghatározóbb filmszínésznője lett, ráadásul a világot jelentő deszkákon is meghódította a közönséget, köszönhetően páratlan tehetségének, no meg ellenállhatatlan szépségének Galériánkban megmutatjuk, milyen gyönyörű volt a múlt század nagy ikonja:

Lilli Palmer a második világháború kitörése után háborús témájú filmeket forgatott, ekkor már Rex Harrison felesége volt. A házaspár 1945-ben költözött Hollywoodba, ahol a színésznő karrierje is meredeken ívelt felfelé: többek között Gary Cooper partnere volt a Fritz Lang által rendezett Tőr és köpeny című háborús thrillerben, játszott a bokszolók világát bemutató Test és lélekben, a színpadon pedig énekes szerepekben és vígjátékokban egyaránt csillogott.
Kattints a további képekért!

Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Sztárok
Egészség
Az utóbbi évtizedekben egyre több bizonyíték mutat rá, hogy a környezetünkben található vegyi anyagok, az úgynevezett endokrin környezetszennyezők, komolyan veszélyeztetik testünk hormonális...
Egészség
Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok - erről beszélgetett Áder János volt államfő Kurucz Kornélia biológussal, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusával a...
Egészség
Ahogyan a Mirror is írja, van egy olyan állapot, melynek komoly egészségügyi következményei is lehetnek, márpedig sajnálatos módon rengeteg ember tapasztalja meg ezt a dolgot élete során.