Takarítás: a férfi is képes rá?

Nem gondolom, hogy a nők söprűvel és a mosogatóronggyal a kezükben bújtak ki az anyukájukból, és így nem gondolom, hogy a takarítás kizárólag női munka. Azt hiszem, ez megállapodás (és figyelmesség) kérdése a pár részéről.

Amikor a mammutok...

Persze, visszamehetnénk az ősidőkig, amikor a nők a tüzet őrizgették a barlangban, elpakolgatták a szertehagyott köveket és locsolgatták a húsevő növényeket a barlangjukban, amíg a férfiak a mammutra vadásztak. Vagy akár csak az elmúlt századig (vagy napjainkban néhány országig akár), amikor a nők csak értéktelen, munkára való teremtmények voltak. Most mégsem tenném. 

Cselédlányok vs. cselédfiúk

Csupán felvetődik bennem a kérdés, hogy miért ne osztozhatna meg a férfi és a nő a házimunkán, mikor a női is ugyanolyan sokat, sőt sok esetben többet dolgozik, mint a férfi? Nem gondolom, hogy bármelyiknek derogálnia kellene. Ez mind megállapodás és figyelmesség kérdése. Hogy nem a másikat ugráltatjuk és várunk el tőle dolgokat, hanem ha teendőt látunk, akkor mi magunk végezzük el. Legyünk bár nők, vagy férfiak.  

Ha a közös portáról van szó, osszuk hát meg a feladatokat, amennyiben az asszony nem egy lelkes cselédlányt játszik az esti program részeként vagy valóban megrögzött házvezetőnő. Persze, nem kell papucsnak lenni uraim, csak kivenni a részt a házimunkából, vagy inkább azt mondom a csapatmunkából. Ez is egy férfias dolog, hogy tisztelik annyira a párjukat, hogy nem hagyják folyton a takarítást a nőre, hanem szívesen besegítenek, megmutatva a gondoskodó és lakásfenntartó "házúri" oldalukat.

Sőt, a pasiknak megsúgom, hogy a nő érkezésére glancba vágott lakás jobban fel tudja néha tüzelni a nőket, mint egy hosszú előjáték. ;)

Ha egyetértesz azzal, hogy a pasi is kiveheti a részét a takarításból, akkor nyomj egy LIKE-ot!
Ezt is ajánljuk: Egyedül nyaralni - Te bevállalnád? 

Fotó: meddling.me

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás