4 jel, amiből tudhatod, hogy szakítani fogtok a szerelmeddel

Gondolnád, hogy a megérzéseink a látszólag bonyolult információkat egyetlen pillanat alatt megértik? Legyen szó a házasságunkról, egy állásinterjúról vagy akár egy orvosi diagnózis felállításáról.

A házassági apokalipszis négy lovasa

Ha rá akarunk jönni, vajon meddig bírja még a kapcsolatuk, nem kell egy csomó mindenre figyelni és kombinálni - állítja John Gottman pszichológus, elég csak erre a 4 dologra:

  1. védekező állásba helyezkedés
  2. időhúzó taktika
  3. lekicsinylés
  4. kritika

Ezek közül is a legrosszabb és leginkább romboló hatású a lekicsinylés, amely ha jelen van, rövid időn belül véget vethet a kapcsolatnak, vagy romokba taszíthatja azt.

A te párkapcsolatodban/házasságodban jelen van valamelyik “lovas”, ami a válságra figyelmeztet?

Ha bővebben olvasnál a témáról és kíváncsi vagy, hogyan mondja meg Gottman 3 perc alatt, hogy milyen a párkapcsolatod és mikor érhet véget, ide kattintva olvashatsz mindenféle érdekességet róla.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Olvasd el az előző bejegyzést is!

Fotó: dialogual.wix.com; Leadfotó: list-world.com

Oldalak

Sztárok
Austin Swift nem pusztán az énekesnő öccse, hanem az egyik „legjobb haverja” is, sőt, akár akár az ikertestvére is lehetne, akkora a hasonlóság közöttük! Olyan kapcsolat van kettejük között, amit...
Lifestyle
Az alvás és az egészség kapcsolata rendkívül bonyolult, egy új tanulmány viszont rávilágított arra, hogy alvási mintázatunk bizony nagyobb hatással lehet általános jólétünkre, mint azt valaha is...
Egészség
Ha te is gyakran érzel kellemetlen ízt a szádban, az akár egy komoly betegségre is utalhat, nem csupán a rossz szájhigiéniára.