Hogyan lesz a gyerekből sikeres felnőtt? Itt a korrekt és egyszerű válasz

Minden anya azt szeretné, ha csemetéje sikerrel venné az élet akadályait, viszont nem mindegy, hogy milyen akadályokkal szembesül és ezek leküzdéséhez milyen segítséget kap a szülőtől, tanároktól.

Szerinted melyik gyerekből lesz teljes értékű felnőtt?

Amelyiknek telezsúfolják a napirendjét feladatokkal és csak tanrendszer szerinti érdemjegyek alapján ítélik meg? Vagy akit hagynak gyereknek lenni, játszani, és dicsérnek az erősségei miatt, bátorítják a gyengeségei fejlesztésére?

Amennyiben az utóbbi felé hajlasz, igazad van. Vekerdy is megmondta, hogy a gyermek a játékokból, a felfedezéseiből, a kérdéseire adott válaszokból tanul.

Élvezzük, hogy ők még kíváncsiak, válaszoljunk a kérdéseikre, hagyjuk felfedezni a kis világukat, ameddig még szivacsagyú gyermekek, hisz a kreativitásuk 90%-át hamarosan úgyis elvesztik (mire végeznek a felsőoktatásban).

Érdekel a téma? Olvass róla bővebben!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is, és olvasd el az előző bejegyzést is!

Fotó: 365letszikra.hu

Oldalak

Lifestyle
Vajon a te gyermeked is okosabb, mint az átlag? Nos, már a pici babák is mutatnak olyan jeleket, amelyekből kiderül, ha átlagon felüli intelligenciával rendelkeznek!
Sztárok
Tudvalevő, hogy II. Erzsébet rajongott legidősebb fia, a későbbi III. Károly király fiaiért, a titkos favoritját azonban másutt kell keresnünk.
Home&Design
Bár olykor bonyolultnak tűnhetnek, bizony érdemes figyelemmel kísérni az újabbnál újabb belsőépítészeti trendeket, olykor ugyanis elképesztően zseni megoldásokra bukkanhatunk, amelyek segítségével...