Hirdetés

Pedig maga a földi paradicsom! Ez a világ legkevésbé látogatott országa

Évente mindössze 6 ezer turista keresi fel a távoli Kiribatit, ám a szigetcsoport nem azért vált a világ legkevésbé látogatott országává, mert barátságtalan vagy esetleg csúnya lenne - épp ellenkezőleg! A hely olyan, akár a földi paradicsom!

Pár éven belül eltűnhet

Csupán 2 ok miatt kerülhetett az ENSZ Turisztikai Világszervezetének listavezetőjévé Kiribati: a fő problémát a nehéz megközelíthetőség okozza, a 33 korallszigetből álló országot igen ritka repülőjárat köti össze Hawaii-jal. Ráadásul itt nem épültek ki luxushotelek, a helyiek pedig nincsenek felkészülve a turisták rohamára. Ennek ellenére felejthetetlen élményben lehet részünk, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egyszer eljuthatunk az Egyenlítő mentén elhelyezkedő paradicsomba: egész nap süttethetjük a hasunkat a homokos tengerparton és a csodálatos lagúnákat akár kerékpárral, hajóval vagy éppen gyalog is felfedezhetjük.

Van még azonban egy dolog, amit nem árt tudnunk Kiribatiról, a globális felmelegedés miatt akár néhány éven belül eltűnhet a Föld felszínéről. A helyieknek a vízszintemelkedés és a gyakori dagályok miatt már többször el kellett hagyniuk otthonukat és egy magasabban lévő helyen kellett építkezniük. Ez azonban már egyre kevésbé megoldható, hiszen a szigetcsoport átlagosan mindössze 2 méterrel van magasabban a tengerszinttől.

Micsoda kékség!

Csendes-óceán gyöngyszeme

Aprócska foltoknak tűnnek

Fotók: cheapvacationholiday.com, Huffingtonpost, america.aljazeera.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!