Magányosan halt meg a múlt század imádott szexszimbóluma: rá sem ismertek Anita Ekbergre az utolsó éveiben - fotók

A ’60-as években férfiak milliói szerettek volna a gyönyörű Anita Ekberg kegyeibe férkőzni: a svéd származású színésznő bárkit azonnal levett a lábáról, élete utolsó éveit azonban magányosan töltötte.

A nincstelenségből jutott el Amerikáig

Anita Ekberg 1931. szeptember 29-én látta meg a napvilágot Malmöben: a szegény családból származó fiatal lányt nem mindennapi adottságokkal áldotta meg a sors, kivételes szépségére pedig már tizenéves korában felfigyeltek a férfiak. Anita csak zsenge kamaszlány volt, amikor már keresett fotómodellként dolgozott, 20 éves korára pedig már kellően kiismerte magát a divatszakmában, így jelentkezett a Miss Svédország szépségversenyre, melyet meg is nyert. A győzelemnek köszönhetően olyan lehetőségek hulltak az ölébe, amikről egészen addig csak álmodni mert: kijutott Amerikába a világszépe választásra, ahol ugyan nem győzött, a legnagyobb fődíj mégis az övé lett. Anélkül, hogy egyetlen szót is beszélt volna angolul, pillanatok alatt egy filmstúdióban találta magát, ahol egy ígéretes szerződés várta, hogy aláírja. Anita karrierjéről és életútjáról a galériánkban olvashatsz tovább!

A fiatal lányt rögtön a pártfogásába vette a neves filmrendező és milliárdos, Howard Hughes, aki azt tanácsolta, plasztikai műtéttel változtassa meg az orrát, valamint a fogait. Hughes arra is rá akarta venni Anitát, hogy válasszon magának egy másik nevet, mondván az eredeti családnevét nehéz kimondani. A csinos modell hallani sem akart a dologról, ugyanis úgy gondolta, ha híres lesz, akkor az emberek megtanulják kimondani a nevét, ha nem, akkor meg nem számít.
Kattints a további képekért!

A ’40-es évek Hollywoodjának üstököseként ragyogott Ingrid Bergman, aki nők millióinak példaképe és férfiak millióinak álma volt. S bár kivételes szépségének és tehetségének köszönhetően sokak szimpátiájának örülhetett, volt idő, amikor valóságos gyűlölethullám árasztotta el.

Leadfotó: Profimedia

Oldalak