Eperdzsem nyírfacukorral - Recept

Ha szeretnénk meghosszabbítani az eperszezont és télen is fogyasztani ebből a finomságból, készítsünk belőle dzsemet! Mutatjuk az elkészítési módját!

Hozzávalók

  • 3 kg eper
  • 2 kg nyírfacukor
  • 1 tk citromsav

Elkészítés

Az epret tisztítsuk meg: alaposan mossuk meg és szedjük le a szárát. Csepegtessük le, ezt követően pedig öntsük egy nagy edénybe. Szórjuk rá a cukrot és hagyjuk egy órát állni. Adjuk hozzá a citromsavat, majd folyamatosan kavargatva főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. (Ez kb. 50 percet vesz igénybe.) A lekvárt töltsük befőttes üvegekbe, zárjuk le a tetejüket, majd egy napon keresztül dunsztoljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: purplefoodie.com

Oldalak

Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Kos egy nagy lehetőség előtt áll. Heti horoszkóp. III.21. - IV.20. Kos Ezen a héten lehetőséget kapsz arra, hogy meghozz egy régóta halogatott döntést. A csillagok segítenek abban, hogy...
Sztárok
A legendás magyar színésznek két gyermeke született: Lili 1995-ben, míg Marcell egy évvel később, 1996-ban látta meg a napvilágot.