Sütés nélküli citromos túrótorta - A forró napok legfinomabb sütije

Ezeken a forró nyári napokon nincs is finomabb, mint egy hideg, édes citromos túrótorta, ami nem fekszi meg a gyomrunkat, hanem savanykásabb ízvilágának köszönhetően inkább felfrissít.

Elkészítés

  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg babapiskóta
  • kevés tej

A túrós töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg étkezési zselatin

Elkészítés

A tortaalap elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat, és adjuk hozzá a korábban ledarált babapiskótát, egy kevés tejet. Jól gyúrjuk össze, tegyük bele a tortaformába, majd hagyjuk a hűtőben kb. 30 perce. Eközben keverjük ki 2,5 dl hideg vízben a pudingport, forraljuk fel és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Ezután hagyjuk kihűlni. Amíg a pudingra várunk, keverjük össze a túrót a citromlével és a cukorral, majd ezt a keveréket apránként adjuk hozzá a kihűlt pudinghoz. Most következhet a zselatin, amit oldjunk fel 1 dl forró vízben, majd ha kihűlt, adjuk hozzá a krémhez, a korábban habbá vert tejszínnel együtt. Ezt a krémet már csak rá kell kennünk a tortaalapra és kész is. Ha szeretnénk, akkor díszíthetjük gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal.

Fotó: cookiesorbiscuits.com

Oldalak

Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?