Ecetes gyömbér recept - Egy különleges savanyúság

Ezt a keleti különleges savanyúságot akár a saját otthonunkban is elkészíthetjük, csupán néhány apróság szükséges hozzá. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 2 dkg friss gyömbér
  • 1,5 tk tengeri só
  • 1 csésze rizsecet
  • 1/3 csésze cukor

Elkészítés

A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük fel. Tegyük egy tálba, sózzuk meg, keverjük össze alaposan és hagyjuk állni nagyjából fél óráig. Egy kisebb serpenyőben keverjük el a rizsecetet és a cukrot, forraljuk össze. A gyömbért tegyük egy kisebb befőttes üveg aljára, majd erre öntsük rá a forró szirupot. Ha kihűlt, tegyük rá a tetejét és hűtőszekrényben egy hétig pihentessük. Ne ijedjünk meg, a gyömbér színe a sziruptól hamar rózsaszínné válik majd. Fogyaszthatjuk sushival vagy bármilyen húsétellel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: mymao.ie

Oldalak

Home&Design
Szereted, ha az otthonodban több stílus, korszak és irányzat keveredik? Akkor ez lesz számodra a tökéletes belsőépítészeti trend.
Fashion&Beauty
Bár a mindennapok során legtöbbünk számára a kényelem a legfontosabb szempont, akad néhány alkalom, mint például egy éttermi vacsora, melyek mindannyiunkat arra késztetnek, hogy a lehető legcsinosabb...
Lifestyle
A rakott krumpli egy igazi magyar klasszikus, ami sok háztartásban számít kedvencnek, ráadásul szinte elrontani sem lehet. Ha azonban hajlandók vagyunk kicsit félre tenni a már megszokott receptet,...