8 jel, hogy okosabb vagy, mint az átlag - Ennyin múlna a dolog?

Szereted a macskádat? Magas és vékony vagy, ráadásul még a cigarettát is kerülöd? Ha igen, akkor okosabb vagy, mint az átlag – legalábbis a Business Insider nemrégiben közölt infografikája szerint.

Az a bizonyos IQ

A legtöbbeket nagyon érdekli, intelligensebbek-e másoknál: mivel azonban ezt nem könnyű megállapítani mindenféle teszt nélkül, inkább tartózkodnak attól, hogy kijelentsék, ennél vagy annál igenis több eszük van. A Business Insider által közzétett ötletes infografika nekik segít: a honlap azokat a jellemvonásokat és viselkedési módokat szedte össze, amik az átlagosnál okosabb emberek sajátjai. Lássuk, melyek ezek!

1. Te vagy a legidősebb testvér

Kutatások bizonyították, hogy a legidősebb testvérek nagyon jóeszűek, és ez nem csak a genetika miatt van. Egy 2007-es tanulmány szerint a pszichológiának és a családi dinamikának van hozzá köze.

2. Zenei leckéket vettél

2011-ben derült ki, hogy azoknak, akik 4-6 éves korukban kezdtek el zenét tanulni, egy hónap után elkezdett nőni a verbális intelligenciájuk.

3. Nem cigarettázol

Izraelben 2010-ben 20 ezer fiatal, 18 és 21 év közötti fiút vizsgáltak meg, és azt találták, hogy azok, akik dohányoznak, átlagban 94-es IQ-val rendelkeznek, míg azok, akik nem, 101-essel büszkélkedhetnek.

4. Vékony vagy

Az egészséges test egészségesebb elmével jár együtt. Egy 2006-os francia tanulmány rámutatott, hogy a túlsúlyos emberek egy nyelvtani teszt során a szükséges szavaknak csupán a 44%-át tudták előhívni, míg a vékonyabbak az 56%-át.

Fotó: seraschools.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!