Így spórolj ezreket vásárláskor

Mindannyian ismerjük a helyzetet, amikor csak néhány apróságot szeretnénk venni, de valahogy mégsem csak az indokolt cikkekkel térünk haza. A sorok között bóklászva ugyanis eszünkbe jut, hogy még egy csomó mindenre szükségünk van. Pedig otthon fel sem tűnt, hogy ez vagy az hiányozna. Íme, néhány tipp, hogyan légy tudatos(abb) vásárló!

Tervezz előre

Leltározz, majd készíts részletes listát, hogy pontosan mi is az, ami hiányzik otthonról. Tervezd meg a heti menüdet, hogy tudd a hozzávalókat és a szerint vásárolj. Azt javasoljuk, hogy kapj be egy kis tízórait/ uzsonnát - a napszaknak megfelelően - mielőtt vásárolni mennél, mert tény, hogyha üres gyomorral indulsz útnak, mindenfélét bepakolsz a bevásárlókocsiba - még olyat is, amire lehet, hogy nincs is szükséged.

Mindent a maga idejében

Ha a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket akkor vásároljuk, amikor valóban szezonjuk van, olcsóbban hozzájuk juthatunk. Az sem utolsó szempont, hogy ilyenkor sokkal zamatosabbak.

Figyeld az akciókat

A reklámújságokból és az internetről egyaránt tudsz tájékozódni, hogy melyik üzletben éppen milyen akciók vannak. Ezek az információk segíthetnek eldönteni, hogy hol vásárolj, illetve, hogy mit egyél azon a héten. Tartsd szem előtt a különféle kuponokat, melyeket felhasználhatsz költségeid minimalizására. Ha az éppen aktuális akciók szerint vásárolsz, szükséged lehet a mélyhűtőre is, hogy elraktározd azokat az élelmiszereket, amiket még nem most fogsz felhasználni.

Fotó: jefflarge.com

Oldalak

  • 1
  • 2