Egészség

Friss: az élelmiszerek és azok csomagolóanyagai nem terjesztik a koronavírust

Elsődlegesen cseppfertőzéssel terjed a betegség.

Ezt mutatják a nemzetközi tanulmányok

Az eddigi tudományos ismeretek alapján az élelmiszerek és azok csomagolóanyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében - közölte az országos főállatorvos pénteken, a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Bognár Lajos kifejtette, nemzetközi szervezetek tanulmányai alapján a vírus elsődlegesen cseppfertőzéssel, közvetlenül emberről emberre terjed; élelmiszer közvetítette fertőzés nem fordult elő. Lapozd fel galériánkat, hiszen még van egy-két fontos információ, amit érdemes tudni!

Kiemelte, az otthoni ételkészítés során fontos betartani az általános higiéniai szabályokat, az élelmiszerek hőkezelése ugyanis megöli a vírust, amely 60 Celsius fok felett elpusztul, így már pár perces forralás, illetve sütés is fertőzőképtelenné teszi - írja az MTI.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF.com Forrás: MTI

Oldalak

Egészség
Utazás
Újabb gonosz tréfát űz velünk május: a hét első felében hamisítatlan strandidőt tapasztalhatunk majd, ezután viszont újra megnövekszik a záporok és a zivatarok esélye: megint kaphatjuk elő a gardrób...
Lifestyle
Hiába az óvatosság, pár mosás után neked is elkezdenek fakulni a gyönyörű, színes ruhadarabjaid? Mutatjuk, hol a hiba.
Home&Design
Szereted, ha az otthonodban több stílus, korszak és irányzat keveredik? Akkor ez lesz számodra a tökéletes belsőépítészeti trend.