Egészség

Elképesztő bejelentés érkezett a Covid-vakcináról, leállítják a gyártását

Az AstraZeneca gyógyszergyártó nagy bejelentést tett Covid-vakcinájáról, a halált okozó mellékhatásokkal is összefüggésbe hozott Vaxzevriáról.

Kivonják a forgalomból az AstraZeneca vakcináját

Világszerte visszavonja a forgalomból saját, Vaxzevria nevű koronavírus elleni vakcináját az AstraZeneca - írja a The Guardian. A gyógyszergyártó vállalat indoklásában kiemelte, hogy ma már számottevő mennyiségű frissített vakcina áll a páciensek rendelkezésére, ami komoly túlkínálathoz vezetett a piacon. A pandémia óta tehát folyamatosan csökkent a Vaxzevria iránti kereslet, amit a vállalat nem gyárt és nem terjeszt a továbbiakban. Május 7-én az Európai Gyógyszerügynökség kiadott egy közleményt, mely szerint az AstraZeneca vakcinájának felhasználása már nem engedélyezett.

A gyógyszergyártó közleménye szerint a legújabb oltóanyagok már hatásosabbak az új koronavírus-variánsok ellen, mint az ő vakcinájuk. "Független becslések szerint több mint 6,5 millió életet mentettek meg ezek a vakcinák csak a használat első évében, és több mint 3 milliárd adagot használtak el belőlük világszerte" - írják.
Kattints a további képekért!

Amerikai kutatók embereken és állatokon is tesztelték az agydaganat ellen kifejlesztett oltóanyagot.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Egészség
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!