Levágod a sajtról a penészt és megeszed? Lehet, hogy életed hibáját követed el

Biztos vagy benne, hogy "jó az még"?

Ehető vagy nem?

Ha nem esszük meg a sajtot, akkor bizony a hűtőben is bepenészesedik, méghozzá igen hamar. Amikor megjelenik egy kis zöldes-szürkés "szőrős" folt a tejterméken, akkor akadnak olyanok akik szimplán csak lemossák, vagy éppen levágják azt a részt. Te kidobod egyből, vagy nem szereted, ha kárba vész az étel? Nos, egyes tanulmányok szerint bizonyos esetekben nem származik semmi probléma abból, ha levágjuk és elfogyasztjuk, ám előfordulhat, hogy a sajtban már mélységeiben elszaporodtak a penészgombák. Eláruljuk, hogy mit lehet tenni velük, lapozd fel galériánkat a részletekért!

A lágyabb sajtoknál, mint például a krémsajt, mozzarella, cottage cheese, zsírosabb trappista, reszelt sajt, illetve a szeletelt verzióknál, jobb ha nem "hősködünk" és inkább kidobjuk a kukába az ételt. Ezeknél sajnos már a sajtban mélyebben is elszaporodhattak a penészgombák, amelyeknek elfogyasztása kellemetlen tüneteket és betegségeket is okozhat. Ez a fajta penész nem az a nemes típus, amivel például a drágább és különlegesebb sajtokat érlelik.
Kattints a további képekért!

Nem is gondolnánk, hogy ez a piros zöldség ilyen csodás hatással van a szervezetünkre.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!