Friss: az élelmiszerek és azok csomagolóanyagai nem terjesztik a koronavírust

Elsődlegesen cseppfertőzéssel terjed a betegség.

Ezt mutatják a nemzetközi tanulmányok

Az eddigi tudományos ismeretek alapján az élelmiszerek és azok csomagolóanyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében - közölte az országos főállatorvos pénteken, a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Bognár Lajos kifejtette, nemzetközi szervezetek tanulmányai alapján a vírus elsődlegesen cseppfertőzéssel, közvetlenül emberről emberre terjed; élelmiszer közvetítette fertőzés nem fordult elő. Lapozd fel galériánkat, hiszen még van egy-két fontos információ, amit érdemes tudni!

Kiemelte, az otthoni ételkészítés során fontos betartani az általános higiéniai szabályokat, az élelmiszerek hőkezelése ugyanis megöli a vírust, amely 60 Celsius fok felett elpusztul, így már pár perces forralás, illetve sütés is fertőzőképtelenné teszi - írja az MTI.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF.com Forrás: MTI

Oldalak

Szólj hozzá Te is!