Egészség

Döbbenetes, mire jöttek rá a kutatók: ezt okozhatja az energiaital a gyerekeknél a legújabb tanulmány szerint

A kutatás során 2000 amerikai gyermeket vizsgáltak a tudósok, és rájöttek, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen energiaitalt fogyasztanak, akár egy éven belül már átválthatnak az alkoholra is.

Az alkoholfogyasztás előszobája?

Mint azt már egy ideje jól tudjuk, az energiaital-fogyasztásnak számos potenciálisan káros hatása van: magas cukor- és kalóriatartalma hozzájárulhat az elhízáshoz és a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri problémák kialakulásához, továbbá koffeintartalma megemelheti a vérnyomást, és akár szívritmuszavart is okozhat, az esetleges vesekárosodásról, idegességről, szorongásról és alvászavarról már nem is beszélve. De vajon mit okozhat a gyerekek esetében? Tudvalevő, hogy a fiataloknak az energiaital-fogyasztás egyáltalán nem ajánlott, még is sokan isszák, és sajnos egyre korábban kezdik, így nem ritka már az sem, hogy akár egy 11-12 éves gyerek kezében is ott az energiaitalos doboz. Egy friss tanulmány szerint ez azonban iszonyú veszélyes, ugyanis a kutatók megállapították, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen fogyasztanak koffeintartalmú szénsavas italokat, kétszer nagyobb valószínűséggel próbálják ki az alkoholt már 11 éves koruk előtt. Galériánkban olvashatod a részleteket!

A tanulmány 2000 amerikai gyermek adatait vizsgálta, és megállapították, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen fogyasztanak magas koffeintartalmú italokat, már 11 éves koruk előtt kipróbálják az alkoholt. Kiderült az is, hogy ezen gyerekek sokkal impulzívabbak és rosszabb a memóriájuk is, mint azon társaiknak, akik egyáltalán nem isznak energiaitalt.
Kattints a további képekért!

A citromos víz naponta történő fogyasztása évek óta óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül: úgy tartják, hogy rengeteg jótékony hatással bír szervezetünkre nézve. De vajon mindez tényleg igaz vagy csak kitaláció? Nos, a szakértők most elárulták.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Egészség
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.