Aki kipróbálja, rögtön rászokik - Brasil Cacau kezelésen jártam

Mint a legtöbben, én sem egyenes hajjal születtem, viszont igen egyszerű verziónak tartom a kulturált megjelenésre, így igen, én is eljutottam a Brasil Cacau nevű kezeléshez, mint lehetséges megoldáshoz. A próba megtörtént, lássuk mire jutottam… :)

A kezelésről olvastam, és hallottam is jót-rosszat egyaránt, azonban az feltűnt, hogy nem mindegy, hol és mivel csinálják. Gondolná az ember, hogy már ilyen eljárásokat is hamisítanak?! Vicces… :) Viszont annak nem, akinek emiatt leégetik, elrontják a haját. Tehát az eredeti márka a Brasil Cacau. A dobozán sem szerepel más… nincs kibúvó azoknak, akik azt állítják, hogy a dobozon más név is állhat.

Sokkot kaptam a hajam mennyiségétől

A lényeg, hogy bőszen elrobogtam az előre megbeszélt időpontra a White Hair szalonba. Nos, elsőre sokkot kaptak a hajam mennyiségétől, hiszen a kezelés felső határa a felhasznált anyag mennyiségétől függetlenül szabályozva van, tehát nem fizethetsz többet 35 ezer forintnál. (Az alsó határ egyébként 15 ezer Ft.)

Egy átlag hajra saját bevallásuk szerint kb. 60 gramm anyagot használnak el, ami esetemben pontosan 237 grammra nőt… Picit be is rezeltem, de ők nem: ha ennyi kell, hát ennyi kell! Tartották magukat a megjelölt árhoz szájhúzás nélkül, ami azt hiszem több, mint korrekt eljárás a szalontól, tekintve, hogy tapasztaltam már mást is, máshol.

Én vagyok türelmetlen

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A kezelés 3 fázisból áll, melynél az első egy sima hajmosás némi aszalódással (15 perc pihi, hogy megnyissák a haj szerkezetét). Aztán jön maga a táplálás, de előtte hideg levegővel szárítják a hajat… Nos, az alatt kétszer untam el az életem, mivel nem vagyok nagy fodrászozós.

Tehát ez nem mérvadó: hiszen én vagyok türelmetlen, de hát istenem, vannak nők, akiket nem arra teremtettek, hogy szalonokban csücsüljön ;) Ezután az anyagot „belevasalják a hajba”, amit egyébként mellettem is csinálták ugyanezt egy nagyon göndör hajon. Ő előbb végzett… Szép lett.

Ezután már csak némi pakolás és szárítás jött. Éjfélre végeztünk, úgyhogy utólag is minden tiszteletem a Bogi nevű fodrásznak, aki kitartóan ügyködött rajtam… Szegény, nagyon fáradt volt a végére :)

Az eredmény: egyenes, puha haj, melyen egy picit világosított az eljárás. Nem vészesen, alig észrevehetően.

Jó tudni, hogy a kezelés után 3 napig nem érheti víz (edzősöknek: sem izzadtság) a hajat. Ugyanennyi ideig nem szabad összegumizni, vagy hajcsatozni, mert benne marad a törés. Nem szabad hagyni magától megszáradni, minden esetben hajszárítóval kell ezt elkövetnünk.

Oldalak

Sztárok
Bár Harry és Vilmos kapcsolata egy ideje már mélyponton van, ennek ellenére a herceg még mindig gondol bátyja családjára, és bevallotta, hogy bizony vannak aggályai Sarolta és Lajos jövőbeli szerepe...
Utazás
Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton – írja az MTI a Svábhegyi Csillagvizsgáló közleményére hivatkozva.
Lifestyle
A KSH adataiból kiderül: pár év leforgása alatt drasztikus mértékben növekedett a szemüvegek ára Magyarországon.