Nem mindegy mivel eteted őket - Te milyen szakács vagy?

Hiába vagy jó szakács, attól még veszélyeztetheted a családod egészségét. A magukat jó szakácsnak vallók közül is megkülönböztethetünk öt félét, és nagyon nem mindegy, hogy melyik csoportba tartozunk. Te vajon melyikbe tartozol, milyen szakács vagy?

Az ételek kapuőrei

A család táplálkozási szokásaira nagy befolyással vannak azok az emberek, akik az ételek bevásárlásáért és megfőzéséért felelősek. Ezek a kapuőrök többnyire a feleségek vagy anyukák, de nem feltétlenül. Egy kutatás, amelyet 317 magát jó szakácsnak tartó ember bevonásával végeztek, kimutatta, hogy legtöbbjük a következő 5 csoport valamelyikébe tartozik. A résztvevő eltérő származásúak, jövedelműek, iskolázottságúak, ami közös, hogy egyik sem járt főzőiskolába; valaki szülőtől tanult főzni, esetleg muszájból, vagy imádatból.

1. Családi szakácsok (22%)

Rájuk az jellemző, hogy kedvesek és a rokoni vagy baráti összejöveteleken népszerű étekre specializálódtak. Nem igazán próbálkoznak új fogásokkal, jobban szeretik a hagyományos, jól bevált recepteket elkészíteni. Nagyon szeretik finomabbnál finomabb házi készítésű sütivel kínálni a rokonságot, az ünnepi fogásokat pedig a jó kis, hagyományos családi receptek alapján készítik. 

A további 4 típusért kattints a következő oldalra!

Fotó: allaboutcuisines.com, huffingtonpost.com

Oldalak

Sztárok
Az mindig jó, ha egy híresség jelenik meg a mérkőzéseden, de az már nem annyira, ha ellened szurkol. Szoboszlai Dominik ezt élhette át.
Sztárok
David Boreanaz nevét a kilencvenes években ismertük meg, s bár hosszú időn keresztül örvendett nagy népszerűségnek, az elmúlt esztendőkben nem szerepelt túl sokat a nyilvánosság előtt.
Lifestyle
A mosógépben történő mosás valóban hatékony és gyors módja lehet annak, hogy tisztán tartsuk kedvenc cipőinket – azonban fontos, hogy néhány lépést betartsunk annak érdekében, hogy lábbelijeink ne...