Home&Design

Mérgező növények a kertben - Gyönyörűek, illatosak és veszélyesek

Sokszor mindent megteszünk, hogy a mi kertünk legyen a legszebb az egész környéken, azonban nem árt, ha vigyázunk néhány színpompás, élénk növénnyel, hiszen mérgezőek lehetnek és elfogyasztásuk akár halálhoz is vezethet. Ha gyermeked vagy háziállatod van, ezektől a növényektől mindenképpen szabadulj meg, így lecsökkentve az esetleges balesetek számát.

Bazsarózsa

Igaz szépséges és ártalmatlan virágnak tűnik, azonban külalakja ellenére az egész növény mérgező. Elfogyasztása esetén hasmenést, hányást és gyulladást okozhat.

Gyűszűvirág

Élénk, dús virágzatot hozó növény, azonban, ha véletlenül eszünk belőle, akár szívelégtelenséget is okozhat. Lassítja a szívverést, veseelégtelenséget is eredményezhet.

Ricinus

Érdekes formájú növény, így sokan szakítanak leveléből, ami sok baj forrása lehet. Magjában egy ricin nevű anyag található, mely erősen mérgező hatású. Egy felnőttet 5-6, egy gyermeket 1-2 mag is képes megölni.

Lapozz, cikkünk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Mindig elszaladsz még pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Azonnal abba kell hagynod!
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.