Egészség

Megszünteti a hajhullást és a csontokat is erősíti - Nap mint nap enned kellene ezt a zöldséget!

Nem egy ember ódzkodik a karfioltól, és ha teheti, inkább valami másfajta zöldséget választ. Pedig a karfiol nagyon egészséges: vitamindús, ugyanakkor kalóriaszegény, véd a rák ellen és erősíti az immunrendszert is. Nézzük, milyen jótékony hatásai vannak még!

Vitaminok, ásványi anyagok raktára

A karfiol amellett, hogy A-, B- és K-vitaminban gazdag, rengeteg C-vitamin van benne; 100 grammjában 48,2 milligramm, azaz az ajánlott mennyiség 8 százaléka. Bővelkedik kalciumban, káliumban, mangánban, szelénben és cinkben, ezenkívül rosttartalma sem elhanyagolható. Jó hír, hogy vitamin- és ásványianyag-tartalmát hűtés közben sem veszíti el.

Véd a rák ellen

Szulforafán- és indol-3-karbinol-tartalmának köszönhetően véd a prosztata-, a mell-, a bél- és a petefészekrák ellen. Antioxidánsai gyulladásgátló hatásúak, és segítenek az immunrendszer egészséges felépítésében, a benne lévő di-indolil-metán pedig szintén antibakteriális, vírusellenes és immunrendszer-erősítő hatású.

Segít a magzat növekedésében

Szakértők szerint a várandós nőknek legalább egy csésze karfiolt el kell fogyasztaniuk minden nap. Ennek nagyon egyszerű oka van: a zöldség gazdag folsavban és olyan vitaminokban, mint az A- és B-vitamin, segíti a sejtek növekedését, és hozzájárul a magzat növekedéséhez.

Fotó: experthometips.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Bár a néhai Diana eljegyzési gyűrűje a mai napig a világ egyik legikonikusabb ékszerének számít, melynek eszmei értéke szinte felbecsülhetetlen, Erzsébet királynő egyáltalán nem volt elégedett a...
Sztárok
Az 50 éves előadó kisebbik lánya, Kiss Emília Gréta korábban a Sztárban Sztár leszek!-ben is szerencsét próbált már, a napokban pedig elballagott, és ahogy egyre nagyobb, úgy lesz egyre szebb is.
Sztárok
Meghan Markle férjével, Harryvel együtt jelenleg Nigériában tartózkodik, ahol egy nap három különböző szettet is magára öltött, köztük egy nagyon különleges, bámulatos piros ruhát.